2013 Yılının İlk Parçalı Ay Tutulması

2013 yılının ilk parçalı ay tutulması gerçekleşti. Türkiye saati ile 21.04'te başlayan tutulma 01.11'de son buldu. Parçalı ay tutulmasını vatandaşlar ilgi ile izledi.
Karakaya 


İstanbul'da ay tutulmasını izlemek isteyen vatandaşlar fotoğraf makineleri ile tutulma anını beklediler. Havanın açık olması nedeniyle parçalı ay tutulması vatandaşlar tarafından net bir şekilde izlendi. Bazıları ise bu anı görüntülemek için çalıştı. Tutulma çıplak gözle izlendi. Dünyanın gölgesi ayın üzerine tam geldiğinde ay üzerinde kırmızılık oluştu. Gölge yavaş yavaş çekilmeye başlayınca kırmızılık yerini ayın eski haline bıraktı ve aydınlık göründü. Fakat bu değişim tam ay tutulmasındaki kadar belirgin olmadı.

2 ay tutulması daha olacak

Bu yıl iki ay tutulması daha gerçekleşecek. 18-19 Ekim'de ki yarı gölge ay tutulması ülkemizden gözlenebilirken, 25 Mayıs'taki yarı gölge ay tutulması ise ülkemizden gözlenemeyecek. Ay tutulmasını izlemek için Beşiktaş sahiline geldiğini söyleyen Egemen Karakaya, ' Bu sene 3 defa ay tutulması olacak. Bende bu tutulmayı izlemek için buraya geldim ' dedi.
26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı