2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali - Daniel Pluzhnikov ve Joanna Zimmer konserleri - MERSİN

- 2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali - Festivale katılan vatandaşlardan detaylar - Daniel Pluzhnikov ve Joanna Zimmer konserlerinden detaylar2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat FestivaliMERSİN (AA) - Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Engelsiz hayat yolunda medya ve sanatın rolü" başlıklı panel düzenlendi.
Radyocu ve televizyon sunucusu Erhan Konuk'un yönettiği panele sunucu Özge Uzun, Hürriyet gazetesi yazarı Ömür Gedik ile müzisyen Metin Özülkü katıldı.
Uzun, konuşmasında gelişim problemi yaşayan oğlu Arslan Dağhan'ın doğmasından sonra engellilerin dünyasını çok daha net algılamaya başladığını söyledi.

Farklı gelişim gösteren bir çocuğun annesi olduğuna dikkat çeken Uzun, "Benim oğlumun özel, farklı gereksinimleri var. Adı konmamış bir sendromu var. Özel bir durum yaşıyoruz. Çünkü dünyada onun gibi doğan bir çocuk yok, tıp dünyasında tek olan bir vaka. O yüzden özelliğine daha çok özellik katmış, benzersiz bir çocuk. Dağhanla birlikte bu dünyanın içinde çok başka bir mücadeleyle yaşamaya başladık." diye konuştu.
Hem bir anne olarak hem de televizyoncu olarak olayın her iki tarafından da bakabildiğini aktaran Uzun, şöyle devam etti:"Benim, 5 yaşında Siva adında kızım da var. Sağlıklı gelişim gösteren bir çocuk. Siva'yla ilgili bir şey anlattığımda bana verilen tepkiyle oğlumla ilgili bir şey anlattığımda verilen tepki arasında büyük fark oluyor. Ama o ikisi arasında bir anne olarak benim için bir fark yok. Bana 'Engelli annesi olmak nasıl bir duygu?' diye soruyorlar. Yani, öyle bir ayrım yok. Anne annedir, evlat da evlattır. İster engelli, isterse sarışın, ister esmer, isterse de bir bacağı olmasın o benim evladım. O yüzden de bunun arasında bir fark yok."Ömür Gedik de engellilerin haklarıyla ilgili mücadelenin çok uzun yıllara dayandığını belirterek, duyarlı insanlar sayesinde ve verilen mücadelelerle bugün engellilerin daha rahat hareket edebildiğini söyledi.

Engellilerin medyadaki rolüne değinen Gedik, "Medyada engellilerin hakları istediğimiz seviyede değil. Bununla ilgili programların, bağlı olduğum gazete de dahil tüm gazetelerde ve medya organlarında biraz daha öne çıkartılıp bu duyarlılığın biraz daha arttırılması gerekiyor. Ama iyi yol aldık mı? Tabii ki çok yol aldık. Bu açıdan hepimiz çok mutluyuz." diye konuştu.
Özülkü de etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.Festival kapsamında, sanatçılar Daniel Pluzhnikov ve Joanna Zimmer konser verdi.
Televizyon Bild Kabil Televizyon Sunucusu 

12 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı