Türkiyede Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 27 Ağustos 2013)

Türkiyede Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 27 Ağustos 2013) Geçtiğimiz hafta mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar yerini bunaltıcı sıcaklara bırakacak. Batı bölgelerinde hava sıcaklıkları 3 ila 7 derece artacak...Yurt genelinde etkili olan yüksek hava sıcaklarının pazartesiden itibaren hafta sonuna kadar batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece daha artarak etkisini sürdüreceği belirtildi.
Doğu Akdeniz Hava Durumu Meteoroloji 


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ' nden yapılan açıklamaya göre Egenin iç kesimleri 38-39 derecelere çıkacak.Hafta başından itibaren etkili olacak olan kavurucu sıcaklarla ilgili olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ' nden sıcak çarpmalarına karşı uyarı geldi.Bu hafta boyunca yurt genelinde beklenen yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uzmanlar uyarılarda bulunurlarken, özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanların, kalp hastalarının, şeker hastalarının ve solunum yolu hastalarının biraz daha dikkat etmeleri, terlememeye özen göstermeleri ve aşırı hareketlerden kaçınmaları ifade edildi.

Uzmanlar özelikle yaşlıların ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerektiği belirtilirken geceleri hissedilen aşırı nem ve sıcak çarpmalarına karşı dikkat edilmesi gerektiği diğer uyarılar arasında yerini alıyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Erzurum ' un kuzeydoğusu ile Artvin ' in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ' nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, iç ve batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, doğu bölgelerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üstünde, kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ' in doğusunda güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 33
İstanbul: Az bulutlu ve açık 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 34
Adana: Az bulutlu ve açık 35
Antalya: Az bulutlu ve açık 35
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 29
Trabzon: Parçalı bulutlu 28
Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38

27 Ağustos 2013 Salı günü yayınlandı