Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 20.11.2013)

Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 20.11.2013) Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Hakkari çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yağmurlu ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
Doğu Anadolu Kıyı Ege Hava Durumu Karadeniz Güneydoğu Anadolu 


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülkemizin kuzey ve batısında 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, doğuda kuzey ve doğu, batıda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 16

İstanbul: Parçalı bulutlu, Avrupa Yakası'nın öğle saatlerinde sağanak yağışlı (Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor) 20

İzmir: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 18

Adana: Parçalı ve az bulutlu 24

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 22

Samsun: Az bulutlu ve açık 18

Trabzon: Az bulutlu ve açık 18

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 9

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 16
20 Kasım 2013 Çarşamba günü yayınlandı