Türkiye'de Hava Durumu Ankara - İzmir - İstanbul (Selay Dilber 14.11.2013)

Yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege, Marmara ' nın kuzey ve batısı ile gece saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Doğu Anadolu Kıyı Ege Anadolu Yakası Doğu Karadeniz Güneydoğu Anadolu 


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, Kıyı Ege, Marmara ' nın kuzey ve batısı ile gece saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla ' nın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ' nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz ' in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu ' nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde gündüz sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde, gece sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güney kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ' da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor) 15
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa Yakası, akşam saatlerinde Anadolu Yakası sağanak yağışlı 16
İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinde kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 17
Adana: Az bulutlu ve açık 24
Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu 22
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 16
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16
Erzurum: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 12
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 19
14 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı