Tekin Akmansoy Öldü (Kaynanalar Dizisi Kesitleri)

Tekin Akmansoy ÖldüÜnlü tiyatrocu Tekin Akmansoy hayatını kaybettiKaynanalar dizisinde Kayserili uyanık işadamı “Nuri Kantar” tiplemesi ile ön plana çıkan Tekin Akmansoy, vefat etti.
Son Dizisi Kaynanalar 


Akmansoy, geçtiğimiz günlerde zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı.

TEKİN AKMANSOY KİMDİR?

1924 Denizli Sarayköy doğumlu olan Tekin Akmansoy , tiyatro ve sinema sanatçısıydı. Uzun yıllar çeşitli tiyatrolarda görev alan Tekin Akmansoy, meddah geleneğinin sürdürücülerinden biri olmuştur.

1974 yılında başlayan Kaynanalar dizisinde Kayserili işadamı Nuri Kantar tiplemesi ile ön plana çıkmıştır. Bu karakteri, yıllarca süren dizinin yanı sıra Kaynanalar ve Nöri Kantar Ailesi adlı sinema filmlerinde de canlandırmıştır.

1990'lı yıllarda kızı Arzu Akmansoy'un yönetmenliğini yaptığı Kaynanalar'ın yeni bölümlerinin yanı sıra Sonradan Görmeler gibi dizilerle uzun süre sonra televizyona geri döndü. 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı aldı.

12 Şubat 2013'te hayatını kaybetti.
Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
12 Şubat 2013 Salı günü yayınlandı