Sucuk Etten Ucuzsa Dikkat!

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç canlı yayında marketlerde sucukların 60 liraya satıldığını söyleyince stüdyoda bulunan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ arasında kavga çıktı. Yalçındağ Tunç'a sinirlenerek'Telefonu kapat' diye bağırdı.
Uyan Türkiyem Kırmızı Et 


Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programında sucuk fiyatındaki müthiş iddia tartışıldı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç sucuk ve et ürünlerinin marketlerde yüksek fiyatlarda satıldığını iddia etmesi üzerine, stüdyoda canlı yayın konuğu olan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ'ı kızdırdı. Araya giren Tahir Sarıkaya ise iki tarafı sakinleştirmek için büyük çaba harcadı.

Yalçındağ sinirlenerek, Tunç'a'Telefonu kapatır mısın sözlerimi kesmeyin' diye çıkıştı.

SUCUK ETTEN UCUZSA DİKKAT!

Her keseye göre yüzde yüz ürün var olduğunu vurgulayan Yalçındağ, 'Sucuğun etten biraz pahalı olması kadar doğal bir şey yok' dedi.

Fazlı Yalçındağ, sucuk alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ise şöyle anlattı:

'Vatandaş etiket bilgilerine dikkatlice baksın. Yüzde yüz ürünleri tercih edecekler. Tavuk seven vatandaş da vardır, o yüzden tavuk etinden yapılan sucuğu da alabilirler.'

'Sucuğun fiyatı yükseldi' şeklinde bir kamuoyu oluşturmayı doğru bulmadığının altını çizen Yalçındağ, 'Ama sucuğun 60 liraya satılmasını da doğru bulmuyorum. Etten biraz pahalıya satılması doğrudur, uygundur' diye konuştu.

'HAYVANSAL GIDALARIN ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ÇOK ÖNEMLİ ETKİLERİ VAR'

'Dengeli beslenmelinin içeriinide et de var, doğal ürünler de var' diyen Yalçındağ, 'Et yemezsek, süt içmezsek sağlıklı nesil nasıl yetişşecek? Bir toplantıya gittim, Hollandalı bir adamın iki metre boyu var.'Ben bu görünümümü süt içmeye borçluyum' dedi. Ben de çocukluğumda Mimar Kemal İlkokulu'nda dağıtılan sütten içtim, babamdan bir karış daha uzundum. Demek ki; bu hayvansal gıdaların insanların üzerinde, özellikle çocukların gelişiminde çok önemli etkileri var. İnsanları gıdadan uzaklaştırıcı yayınları da doğru bulmuyorum. Bizim doğru, dengeli, düzenli beslenmemizin ürünlerinden bir tanesi etse, bir tanesi süt, diğeri de doğal ürünlerdir' ifadelerini kullandı.
BEYAZ GAZETE
Uyan Türkiyem Hakkında
Ekranların samimi, heyecanlı, dürüst, doğal ve güler yüzlü habercisi 'Tahir Sarıkaya ile Uyan Türkiyem' başlıyor. Sabahlarınızı mizah dolu haberlerle renklendirmeye geliyoruz. Tahir Sarıkaya ile Uyan Türkiyem, her Cumartesi - Pazar saat 08:00'da Beyaz TV'de......
devamı
8 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı