Orhan Miroğlu ile Koray Çalışkan arasında gergin anlar

Karşıt Görüş programında IŞİD tehdidini tartışan Orhan Miroğlu ile Koray Çalışkan arasında yaşanan gerginlik, programın sunucusu Balçiçek İlter'e zor anlar yaşattı.
Boğaziçi Üniversitesi Işid Orhan Miroğlu Balçiçek İlter Koray Çalışkan 


Habertürk'te yayınlanan Balçiçek İlter'in sunduğu Karşıt Görüş programında dün akşam Ortadoğu'daki IŞİD tehdidi masaya yatırıldı. Programın konuklarında Star Gazetesi Yazarı Orhan Miroğlu ile Radikal yazarı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Koray Çalışkan arasında gergin anlar yaşandı.

Çalışkan, Miroğlu'na, 'Benim görevim 'ak'a 'ak' 'kara'ya 'kara' demek. Siz 'ak'a 'ak' diyin diyorum, 'belki beyaz olabailir ama bilmiyorum' diyorsunuz. Öyle şey mi, olur hep bir top çevirme' diye çıkıştı.

Bunun üzerine Miroğlu ise Çalışkan'a, 'Şu an karşımdasın CHP kongresi sonunda yazdığın makaleler aklıma geliyor. Hiç de bugünkü halini koymuyor o makaleler' sözleriyle yüklendi.

'Ne alakası var Musul ile' karşılığını veren Çalışkan'a Miroğlu, 'Çok alakası var. Ben onu okuduğumda bir bilim adamı değil, CHP ilçe örgütüne üye olmuş birinin o kongreyi izleme tavrını okudum' dedi.

Buna karşılık Koray Çalışan, 'Orhan Bey konuya odaklanabiliyor musunuz?' diye sorup, 'Sinirlerinize hakim olun' diye çıkıştı.

Çalışkan, Miroğlu'na, 'Beyefendi benim bilim insanlığımı ölçecek poziyonunuz ve birikiminiz yok' dedi.

İkili arasındaki gerginlik uzayınca Balçiçek İlter araya girerek, 'Bir sakinleşelim ara verelim' diyerek reklamlara pas attı. BEYAZ GAZETE
Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
25 Eylül 2014 Perşembe günü yayınlandı