Müslüman Olmak İsteyen İngiliz Kralı Kim? (Aytunç Altındal)

Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal, katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında Mustafa Kemal Atatürk'ün Mason olduğunu iddia etti.Habertürk ekranlarında yayınlanan Pelin Çift'in sunduğu Öteki Gündem programının dünkü konuğu Bilinmeyen-gizli kalmış tarih, inançlar ve komplo teorileri üzerine araştırmalarıyla tanınan yazar Aytunç Altındal'dı. Masonluk üzerine konuşulan programda Altındal, Atatürk'ün Mason olduğunu ima ettiği yazısını anlattı.
Aytunç Altındal Almanya Mustafa Kemal Atatürk 12 Eylül Anderson Anayasası 


Masonlarla ilgili yayın yaptığı için tehdit edildiğini söyleyen Aytunç Altındal, 'Mustafa Kemal geometri kitabı yazdı dedim diye şikayet edildim ' ifadesini kullandı.

Bu yazısının 12 Eylül sırasında yayınlandığını belirten Altındal, 'Bir asker ve devlet adamından askeri veya devletle ilgili bir kitap yazması beklenirken Atatürk oturuyor bir geometri kitabı yazıyor. Benim bu yazım yayınlandıktan sonra profesör olduğunu iddia eden bir vatandaş beni Kanan Evren'e ihbar ediyor. 'Bu adam solcudur. Mustafa Kemal'in geometri kitabı yazdığını söylüyor. Mustafa Kemal geometri kitabı falan yazmamıştır' diyor. Bu adam Türk Dil Kurumu üyesi ' şeklinde konuştu.

'GEOMETRİ MASONLAR İÇİN EN ÖNEMLİ HUSUS '

Geometrinin Masonlar için en önemli husus olduğuna dikkat çeken Altındal, ' 1717 tarihli Mason Anderson Anayasası'nın birinci maddesinde şöyle bir madde var; 'Her Mason'un kalbinde geometri yatar.' Öyle başlar. Dedim ki; çok manidar yani garip bir durum. Devlet Başkanı ve asker olan bir şahıs niçin yazsın diye yazmış ' diye konuştu.

Bunun üzerine Pelin Çift, 'Siz Mason olduğunu mu ima ettiniz orada? ' diye sordu.Aytunç Altındal da, 'Benim elimde Almanya'dan gelen belgeler var. Şimdi buna girmiyorum millet zıplamasın gecenin bu saatinde. başka bir zaman anlatırım ' yanıtını verdi.
4 Şubat 2013 Pazartesi günü yayınlandı