Mehmet Ali Birand Kimdir? (Birand öldüı)

Mehmet Ali Birand öldü, Mehmet Ali Birand vefat etti, Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Mehmet Ali Birand son dakika haberleri. Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand (72) yaşamını yitirdi.
Kanal D Fransızca Abdi İpekçi Mehmet Ali Birand Belçika 


MEHMET ALİ BİRAND ÖLDÜ - SON HABER (TIKLAYINIZ)

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumuna ilişkin çelişkili bilgiler geliyor. Bazı basın yayın organlarında Mehmet Ali Birand 'ın hayatını kaybettiği öne sürülürken, oğlu Umur Birand Twitter'dan yaptığı açıklamada ' Babam hala yoğun bakımda, iyileşmesi için dua ediyoruz ' dedi.

Mehmet Ali Birand kimdir?

9 Aralık 1941'de İstanbul Beyoğlu'nda doğan Mehmet Ali Birand gazeteci, yazar, köşe yazarı, haber sunucusu, programı yapımcısı. Mürvet ve İzzet Birand'ın oğlu olan Birand'ın kökeni Elazığ'ın Palu ilçesine dayanmaktadır. Galatasaray Lisesi'nde okudu. Mesleğe 1964 yılında Milliyet gazetesinde başladı. Abdi İpekçi'den sonra kısa bir dönem Milliyet'in genel yayın yönetmenliğini yaptı. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı, TRT ve Show TV'de 32. Gün programını yaptı ve Show TV'de ana haber bültenini sundu (1992-1995). Son dönemde CNN Türk yöneticilerinden biri olmakla birlikte CNN Türk'te günlük haber programı Manşet'i ve 32. Gün'ü; Kanal D'de ise ana haber bültenini sunuyordu. Evli ve Umur Ali Birand'ın babası olan Mehmet Ali Birand, Fransızca ve İngilizce bilmektedir ve aynı zamanda Belçika vatandaşıdır.

17 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı