Mahmut Övür: Kılıçdaroğlu Dersim konusunda yalan söylüyor

A Haber ekranlarında Birlikte Bakalım programında CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun özür dilemesiyle başlayan Dersim krizi tartışıldı.
Chp Mahmut Övür Kemal Kılıçdaroğlu Dersim Sabah Gazetesi 


'CHP'NİN İŞİ HİÇ KOLAY DEĞİL'
Programın yorumcularından olan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, “CHP'nin bu konuda söyleyecekleri kendi tarihi ile yüzleşmesi anlamına geliyor. O yüzden işleri hiç kolay değil. Sezgin Tanrıkulu'nun söyleyişi ile bir yol açıldığını düşünüyorum ama partinin bu kabul edeceğini de düşünmüyorum.” dedi.

'KILIÇDAROĞLU RESMEN YALAN SÖYLÜYOR'
Sözlerinin devamında çok konuşulacak bir iddiada bulunan Övür, “Dersimli olan Kemal Kılıçdaroğlu, resmen yalan söylüyor.” İfadelerini kullandı. Programdaki bir diğer isim Salih Tuna'nın “Yalan biraza ağır olmadı mı?” sorusuna ise “Hayır” cevabını veren Övür, “Resmen yalan. Bunun ötesi yok. Korkusu olabilir. CHP gibi bir partinin başında olabilirsiniz ama tarihi bu kadar çarpıtamazsınız.” ifadelerini kullandı.

'BÖYLE VAHŞET OLAMAZ'
Yaşananları Nokta'ya kapak yaptığı dönemde bir hafta Dersim'de kaldığını hatırlatan Övür, “86 yılında Nokta'ya kapak yaptığımda 1 hafta Dersim'de kaldım. Aklıma gelen ilk şey Hitler dönemiydi. Çünkü öyle şeyler anlattılar ki dehşet içinde kaldım. Böyle bir vahşet olamaz. Soykırım gibi bir süreç yaşanmıştı.” diye ekledi.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
20 Kasım 2014 Perşembe günü yayınlandı