İl İl Güncel Hava Durumu Tahminleri 13 Ağustos 2014 - (Yağmur Yağışları Devam Edecek Mi?)

Türkiye geneli hava durumu ile ilgili meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklendiği ifade edildi.Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum ' un kuzey ilçeleri ve Samsun ' un doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Batı Karadeniz Kuzey Ege Giresun Karadeniz 


Ege bölgesinde de güneş bolca görülüyor.Kuzey Ege ' de de Marmara ' da olduğu gibi rüzgar poyrazdan biraz sert esecek.Sıcaklık artıyor.Denizli dolaylarında 1-2 gün içinde sıcaklık 40 dereceyi bulacak.İzmir ' de de yarın öbür gün 37-38 dereceler ölçülecek.

Akdeniz Bölgesinin Batısı bugünlerde 40 dereceleri buluyor.Bölgenin doğusunda da 35 dereceler var.Gökyüzünde ise bol güneş.Bu gökyüzünün durumuyla sıcaklıklarda önümüzdeki günlerde de ciddi bir kayıp yok.

İç Anadolu Bölgesi az bulutlu güneşli.İç Anadolu ' da da yakın gelecekte yağış görünmüyor.Sıcaklık adım adım artıyor.En yüksek değerler Cuma ve Cumartesi gelecek.

Karadeniz ' in yalnızca Doğusu ıslanıyor.Orta ve Batı Karadeniz ' de ise güneş görülüyor.Trabzon dolaylarında beklenen yağışlar önümüzdeki günlerde etki alanını daraltacak hatta bi çok noktada etkisini yitirecek.

HAVA SICAKLIKLARI 3 DERECEYE KADAR ARTACAK

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 1 ila 3 derece artarak yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Kuzey Ege kıyıları ile Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu 33

İstanbul: Az bulutlu ve açık 32

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Parçalı ve az bulutlu 37

Antalya: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 39

Konya: Az bulutlu ve açık 30

Samsun: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı bulutlu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı bulutlu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

13 Ağustos 2014 Çarşamba günü yayınlandı