Hüseyin Gülerce'den Oktay Vural'a sert tepki

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında Şah Fırat operasyonuna gelen tepkiler konuşuldu.
Ortak Akıl Oktay Vural Hüseyin Gülerce 


“SİYASETÇİNİN MUHATTABI SİYASETÇİDİR”
Programın yorumcusu olan gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yaptığı eleştiriyi ağır bulduğunu söyledi. Gülerce, “Genelkurmay Başkanı, TSK'nın komutanıdır. O'na hakaret ediyorsanız, TSK'ya hakaret ediyorsunuz. Sayın Bahçeli'nin milliyetçilik zemininden böyle bir şey demeye hakkı yok. Bir şey söyleyeceksen Başbakan'a söylersin. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir.” dedi.

“BU BİR FİTNEDİR”
MHP'nin TSK'yı hükümetin karşısına dikmeye çalıştığını ifade eden Gülerce, sözlerinin devamında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı hedef aldı. Vural'ın yaptığı bir açıklamayı okuyan Gülerce, “Komutanı ile Mehmetçik arasına bundan daha büyük bir fitne sokulmamıştır. Bu bir akıl kaybı. Ağzından çıkanları kulağı duymuyor bu insanların. Bütün generallere omzu kalabalık diye hakaret ediyorsun ve Mehmetçikle komutanı arasına fitne sokuyorsun. Bunun siyasetle ilgisi olabilir mi?” şeklinde konuştu.
Hüseyin Gülerce Hakkında
İlkokulu Enez'de, ortaokulu Keşan'da bitirdi. Edirne Öğretmen Okulu'nda okudu. İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünü bitirdi. İstanbul'da 1969-1977 yıllarında Yeniden Milli Mücadele dergisinde ve Bayrak gazetesinde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. Yalova Lisesi fizik öğretmenliği ve müdürlüğü ile Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.Anavatan partisinden milletvekilig...
devamı
1 Mart 2015 Pazar günü yayınlandı