Hüseyin Gülerce'den Ahmet Hakan'a cevap

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan, 'Yüzsüz Gülerce' başlıklı bir köşe yazmış ve gazeteci yazar Hüseyin Gülerce'yi hedef almıştı. Gülerce'nin Ahmet Hakan'a cevabı gecikmedi. Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında konuşan Gülerce, Hürriyet yazarı Hakan'ın bazı cümleleri saptırdığını ifade etti.
Ortak Akıl Aydın Doğan Hüseyin Gülerce 


'BUNUN ADI KALLEŞLİK'
Hakan'ın köşesine taşıdığı haberle haberin tamamı arasındaki farklara dikkat çeken Gülerce, 'Ahmet Hakan gibi gazetecilerin yaptığı saptırarak, kelimeleri çıkarıp ekleyerek kalleşçe bir gazetecilik' dedi. Hürriyet'in haberinde IŞİD tehlikesi derken neden PKK tehlikesi denmediğini soran Gülerce, 'PKK'yı neden kolluyorsunuz? Bana onun cevabını verin. PKK'yı cicileştirme gayretiniz neden? IŞİD'e tehlike diyorsun, PKK'ya tehlike demiyorsun. Ben bir gazeteci olarak gördüğüm bir yanlışı söylüyorum' ifadelerini kullandı.

'SEN AYDIN DOĞAN'IN TETİKÇİSİ MİSİN?'
Ahmet Hakan'ın 'yüzsüz' diyerek kendisine hakaret ettiğini savunan Gülerce, 'Bu gazetecilik değil. Doğan yayın ilkelerinde size eleştiri yapan bir insana hakaret etme maddeniz mi var?' diye sordu. Hürriyet'in haberinde 'PKK' ve 'terör'ün yan yana kullanılmadığına da dikkat çeken Gülerce, yaptığı eleştirilere sadece Ahmet Hakan'ın cevap verdiğini söyledi ve ekledi: Ben bu eleştiriyi Hürriyet gazetesi ve yöneticilerine yapıyorum. Bana neden Ahmet Hakan cevap veriyor. Sen Aydın Doğan'ın tetikçisi misin?

'AHMET HAKAN HÜRRİYET'E ZARAR VERİYOR'
Ahmet Hakan'a değil onun yaptığı gazeteciliğe cevap verdiğine dikkat çeken Gülerce, şöyle devam etti: Ahmet Hakan bir sembol. Böyle bir gazeteci tipini Hürriyet'e monte ettiler ve ne hale getirdiler. Ahmet Hakan'ın Hürriyet'e verdiği zararı kimse vermiyor. Yeni bir gazeteci tipi bu. Patronun tetikçisi ve patronla ilgili her şeye bu cevap veriyor.
Hüseyin Gülerce Hakkında
İlkokulu Enez'de, ortaokulu Keşan'da bitirdi. Edirne Öğretmen Okulu'nda okudu. İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünü bitirdi. İstanbul'da 1969-1977 yıllarında Yeniden Milli Mücadele dergisinde ve Bayrak gazetesinde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. Yalova Lisesi fizik öğretmenliği ve müdürlüğü ile Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.Anavatan partisinden milletvekilig...
devamı
13 Aralık 2015 Pazar günü yayınlandı