Hüseyin Gülerce: Cemaatin imajı bitti

Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan 'Ortak Akıl' gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ortak Akıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Hüseyin Gülerce Zaman Gazetesi Cumhurbaşkanı 


Programda öne çıkan konulardan biri de son olarak Sultanahmet'te yaşanan bombalı saldırının ardından 'Cemaat terör örgütü DHKP-C'yi taşeron olarak kullanıyor mu' iddiası masaya yatırıldı.

Bu tür iddiaların çok ağır ithamlar olduğunu belirten Gülerce,'Ben böyle şeylerin telaffuzunu bile doğru bulmuyorum. O zaman iş çığırından çıkar. Ben böyle bir şeye de ihtimal vermem. Geçen Zaman Gazetesi'nin başlığı beni rahatsız etti. Delilerle göre'4 bakan rüşvet aldı' diyor. O gazetenin genel yayın yönetmeni gazetecilik vaazlarıyla tanınan birisi. Delillere göre değil iddialara göre diyebilirsiniz. Bir sürü kumpas var. En son Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ilgili bütün her şeyin emniyette bilgisayara konduğu söyleniyor. Bilirkişinin böyle söylemesi de bir iddia şimdi. O da bir belgeydi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni savunmuyorum ben. Allah'ın ayetini savunuyorum. Başkalarına olan husumetiniz sizi adaletsizliğe sevk etmesin. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne tavır koyabilirsiniz ama onları mahkum ettirmek için kumpas kuramazsınız. Eğer bu deliller emniyette konulmuşsa bunları yapanların cezası verilmesi lazım. Bunların da'Cemaatle bir ilişkisi varsa' ortaya dökülmesi lazım. Delil, yargılama sonucunda kesin kabul edilmiş mahkumiyetler için denir” diye konuştu.

Cemaat'in yolsuzluk soruşturmasını siyaset malzeme yaparak hükümeti hedef aldığını belirten Gülerce, “ Bir zıpkın gibi AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı'na saplama hamlesi var. Delillere göre ne demek daha ne delili var. Bu nasıl gazetecilik anlayışınız. Başkalarına olan öfkeniz sizi gazetecilikten uzaklaştırıyor. Savcılık tapeleri delil olarak kabul etmiyor.'İzin alınmış' diyor nasıl alındığı gördük. Savcı, hakim belli. Ve bunları yanıltan bilgiler vermişsiniz. Beni dinlemişsiniz bunların nesi kanuni. Sanatçı ve işadamlarını dinliyorsun ve bu dinlemelere kanuni diyorsun. Bu kast ettiğim insanların üzerinde öyle bir güvensizlik var ki artık' Ağızlarıyla kuş tutsalar inandırıcı olamazlar” güven kaybı yaşıyorlar. İmajları bitti” dedi.

Gülerce en kötüsünün de “Yargısız infaz' diye şikayetçi olanların yargısız infazın dik alasını yapmaları” olduğunu söyledi



Hüseyin Gülerce Hakkında
İlkokulu Enez'de, ortaokulu Keşan'da bitirdi. Edirne Öğretmen Okulu'nda okudu. İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünü bitirdi. İstanbul'da 1969-1977 yıllarında Yeniden Milli Mücadele dergisinde ve Bayrak gazetesinde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. Yalova Lisesi fizik öğretmenliği ve müdürlüğü ile Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.Anavatan partisinden milletvekilig...
devamı
11 Ocak 2015 Pazar günü yayınlandı