Hava Durumu 18.09.2013 (Nilay Özcan - TGRT Haber)

Hava Durumu 18.09.2013 (Nilay Özcan - TGRT Haber) Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Kayseri, Sivas, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bursa ile Van'ın kuzey çevreleri yağışlı geçecek.
Avrupa Bitlis Doğu Karadeniz Karadeniz 


Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Kayseri, Sivas, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bursa ile Van'ın kuzey çevreleri yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Kayseri, Sivas, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bursa ile Van'ın kuzey çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tekirdağ, Edirne'nin güney ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzeybatı zamanla kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Tekirdağ, Edirne'nin güney ilçeleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Avrupa Yakası'nda kuvvetli olması bekleniyor. (27)

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu. (26)

İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu. (28)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

ANTALYA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yer yer çok bulutlu. (28)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (27)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

DİYARBAKIR: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(26)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Tekirdağ ve Edirne'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinde İstanbul'un Avrupa Yakası'nda kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı, bölgenin kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kayseri ve Sivas çevreleri sağanak yağışlı.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Bartın çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin, akşam saatlerinde Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis ile Van'ın kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Bingöl ile Elazığ'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Adıyaman, Kilis ve Gaziantep, öğle saatlerinde bölgenin kuzeyi ile Şanlıurfa çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

18 Eylül 2013 Çarşamba günü yayınlandı