Deniz Seki'den yeniden yargılanma talebi

Bir buçuk yıldır Bakırköy Kadın Cezaevi'nde hükümlü bulunan Deniz Seki, kendisinin kaleme aldığı bir mektubu İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine göndererek yeniden yargılanma talebinde bulundu.
Deniz Seki Bilal Bayraktar Kadın Cezaevi Jandarma Komutanı Şarkıcı 


Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının Yargıtayca onaylanmasının ardından Bakırköy Cezaevine konulan ünlü Şarkıcı Deniz Seki, yeniden yargılanma talebinde bulundu. Avukatı Naim Karakaya tarafından yeniden yargılama istemiyle İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan dilekçe ile birlikte yaklaşık 1,5 yıldır cezaevinde bulunan Seki'nin mahkemeye hitaben kaleme aldığı bir mektuba da yer verildi.

Paralel yapı iddialarına değinilen dilekçede, Seki hakkında soruşturmayı yürüten savcı Bilal Bayraktar ile hüküm veren üç hakimden ikisinin açığa alındıkları, dönemin İstanbul Jandarma Komutanı hakkında da müebbet hapis istemiyle dava açıldığı anlatıldı. Deniz Seki'nin mahkum edildiği mahkemelerin adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kaldırıldıkları aktarılan dilekçede, Seki hakkında verilen hükmün Yargıtay Dairesi, Ceza Genel Kurulu, Anayasa Mahkemelerinden oybirliğiyle geçmediği öne sürüldü.
Deniz Seki Hakkında
Hayatı 1 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da doğan Deniz Seki, öğrenim yıllarında ilkokulu Maçka Süheyla Artam'da, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak[kaynak belirtilmeli] Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu oldu. Jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan aralarında Deniz Seki'nin de bulunduğu 19 sanık hakkkında uyuşturucu ticareti yap...
devamı
27 Mayıs 2016 Cuma günü yayınlandı