Cüneyt Özdemir İle Nasuh Mahruki'nin Türk Tartışması

Cüneyt Özdemir İle Nasuh Mahruki'nin Türk Tartışması. Akit gazetesine Atatürk için 'Olmasaydın da olurduk' diye ilan veren Sancaktar Dergisi'nin kurucusu Eyüp Gökhan Özekin suçlamalara yanıt verdi.
Atatürk Cüneyt Özdemir Nasuh Mahruki 


10 Kasım'da Türkiye'nin dört bir yanında Atatürk'ün ölüm yıldönümü anılırken Sancaktar Dergisi, Akit'in arka sayfasına ' Olmasaydın da olurduk ' yazılı bir ilan verdi. Tepkilere neden olan bu ilan sosyal medyada da ortalığı karıştırdı.

Sancaktar Dergisi'nin kurucularından Eyüp Gökhan Özekin, haklarında çıkan iddialarla ilgili ilk kez İnternethaber'e konuştu.

Neden böyle bir ilan verdiniz?

Geçen sene Koç Grubu bütün gazetelere ' olmasaydın olmazdık ' diye bir ilan verdi. Bu İslami olarak da bilimsel olarak da sakıncalı bir ifade bana göre. Biz de hiçbir hakaret içermeyen, fıkhen doğru olmasına dikkat ettiğimiz bu ifadeyle ilan verdik. İslama göre Mustafa Kemal olmasaydı biz olur muyduk? Olurduk. Bilimsel olarak da öyle mi? Öyle. Biz de Koç'un reklamlarına nazire yapan, doğruluğuna inandığımız bu ilanı hazırladık.

TEHDİTLERDEN ÇEKİNMİYORUZ

Sosyal medyadan gelen tehditler de olduğunu gördük. Tehditler karşısında çekinmediniz mi?
Eğer benim param olursa, her sene Koç Grubu nasıl ilan veriyorsa ben de buna benzer ilanları vereceğim. Bunun sakıncalı olduğunu da düşünmüyorum. Gelen tepkilerin çoğunda iktidar değişirse idam edileceğimi söylüyorlar. En iyi temenniler hapse girmem yolunda. Ben hapse girmekten çekinmiyorum. Tehditlerden çekinmiyoruz.

' ATATÜRK'ÜN TARİHİMİZE ZARAR VERDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM '

Sizin bu ilanla Atatürk düşmanlığı yaptığınız iddia ediliyor. Atatürk düşmanı mısınız?

Bu ifade çok sevimli bir ifade değil. Mustafa Kemal'i sever miyim? Hayır sevmem. Bir çok inkılabın bu topraklara, tarihimize zarar verdiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal'in icaraatlerini beğenmiyorum, dünya okumasını paylaşmıyorum, geleceğe dair perspektifini onaylamıyorum. Ama bu Mustafa Kemal değil de başka biri de olsa yine aynı tepkiyi verirdim. Atatürk düşmanı ifadesi hoş değil ama bunu bu şekilde algılamak isteyenler de böyle algılayabilir.
12 Kasım 2013 Salı günü yayınlandı