Birgül Ayman Güler'den bomba açıklamalar

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Habertürk ekranlarında yayınlanan Doğru Açı programına konuk oldu.
Süheyl Batum Parti Meclisi Birgül Ayman Güler Disiplin Kurulu Milletvekili 


' CHP'nin çatısı akmaya başlamıştır. 30 Mart'ta cemaatle ittifak yaptık ' sözlerinin ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından disipline gönderilen Birgül Ayman Güler, yine gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Disipline gönderilmesine neden olan sözlerinden daha önce de Cemaat ile hiçbir şekilde işbirliği yapılmaması gerektiğini dile getirdiğini belirten Güler, “ Parti Meclisi toplantısında da bu sorunu anlattım” dedi.

' AK Parti'nin rakipi CHP'dir. Cemaat, AKP'nin rakibi değil ki gidip onunla işbirliği yapıyorsunuz ' diyen Güler sözlerine şöyle devam etti: ' Eğer AK Parti ile Cemaat birleşmesi, işbirliği bir hata ise onlar bu hatayı anladı. CHP ise hatalardan ders çıkaramadı ve Cemaat'le işbirliği yaptı. Yerel seçim öncesinde CHP'li bazı adayların Cemaat'in kanallarında propaganda yaptığını gördük. O zaman da bunu tasvip etmemiştim. '

Disipline gönderilmesine sevindiğini belirten Güler, bunun gerekçesini ise şöyle anlattı: “ Parti Meclisi'nin bu kararı demek ki CHP'de böyle bir iş birliği yapılmadığın anlamına gelmektedir. Ben yalancı çıkmaya razıyım, o benim onur olur. Ama şu tescillendi CHP'nin en yüksek karar organı böyle bir ittifak asla söz konusu olamaz diye düşündüğünü ortaya koydu. Demek ki parti merkezinde bazı arkadaşlarımız böyle bir ittifak arayışı içinde yürüdüler ama artık yürüyemez” dedi.

Partisinin kendisi hakkında yönelttiği suçlamayı daha henüz bilmediğini ve ihraç yerine kınama cezası istendiğini söyleyen Güler, “ O şaşırtıcı aslında. Süheyl Batum bir yanlış yapılarak ihraç edildi. MYK talep etti Yüksek Disiplin Kurulu'ndan. Tedbirli olarak bir milletvekili partiden ihraç edildi. Kınama ihraçtan daha hafif bir ceza buna rağmen Parti Meclis kararına nail oldum. Tüzüğe göre milletvekilini PM ancak disipline gönderilebilir. Ama inanılır gibi değil Süheyl Batum'u Merkez Yönetim Kurulu ile gönderip bir de partiden ihraç ettiler” diye konuştu.


4 Ocak 2015 Pazar günü yayınlandı