Aydın Doğan Almanya'nın emireri mi?

A Haber ekranlarında yayınlanan Diplomasi programında Doğan Medya Grubu Başkanı Aydın Doğan hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı.
Ozan Ceyhun Yeşiller Partisi Cem Küçük Aydın Doğan Almanya Cumhurbaşkanı 


Programa konuk olan Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun, Almanya Cumhurbaşkanı'nın Aydın Doğan'ı bizzat huzuruna çağırdığını ve 2002 yılında Hürriyet Gazetesi'nde çıkan Almanya'daki casusluk soruşturmasıyla ilgili haberlerin yayından kaldırılmasını emrettiğini söyledi.

Aydın Doğan'ın bizzat emir aldığı kişinin Almanya Cumhurbaşkanı Richard von Weizsäcker olduğunu belirten Ozan Ceyhun 'Almanya'da casusluk soruşturması yapılırken geçmiş dönemin 2002 öncesi Hürriyet gazetesi tartışılır bir konumdaydı. Alman makamları açısından da büyük sorun olmuştu. Hakkında soruşturma açılmadı belki ama o dönemde Richard von Weizsäcker'ın Aydın Doğan'ı yanına çağırdığı ve bizzat yayınlarınıza son vermezseniz Almanya'da Hürriyet çıkamaz dediğini günümüzde Yeşiller Partisi Eş Başkanı olan Cem Özdemir'in bana anlatmasından çok net olarak biliyorum' dedi.

Programa konuk olan bir diğer kişi Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük de Ozan Ceyhun'un bu iddiasını üzerine 'Çok merak ediyorum Aydın Doğan bunu yalanlayabilir mi?' diye sordu.

Aydın Doğan'ın darbeye ve Gülen cemaatine destek verdiğini belirten Cem Küçük,'Bu kişi Almanya'da cumhurbaşkanının huzuruna çağrılıyor. Bu tür yayınlarınıza son vermezseniz Hürriyet gazetesi Almanya'da çıkmaz diyor. Yani Almanya Cumhurbaşkanı bir gazete patronuna net bir şekilde talimat veriyor. Bizde Sayın Erdoğan'ı ne diye eleştiriyorlardı bir iki tane tape yayınlandığı zaman medya patronlarını ağlattı, müdahale ediyor diye. Bende o müdahale son derece yerindeydi. Ama ben bir Türkiye Cumhurbaşkanı'nın diğer bir ülke medya patronunu arayarak böyle bir şey yaptığını duymadım. Almanya Cumhurbaşkanı Aydın Doğan'ı çağırıyor ve fırça atıyor. Aydın Doğan bunu yalanlayabilir mi çok merak ediyorum. Böyle medya patronu mu olur mu. Sen içeride cuntaya destek ver, kendi Başbakanı'na Cumhurbaşkanı'na her gün hakaretler et, cemaat tarafından köşe yazarlarının boynuna yular vurulsun, sonra sen git Almanya Cumhurbaşkanı'ndan emir al! Bu tam bir sömürge kafası. Bunun üzerinde durulması lazım' diye konuştu.







22 Aralık 2014 Pazartesi günü yayınlandı