Ankara Hava Durumu 11.12.2013 (Ankara Hava Raporu)

Ankara Hava Durumu 11.12.2013 (Ankara Hava Raporu) Ankara Valiliği, meteorolojik değerlendirmelere göre bölgede ani sıcaklık düşüşleri nedeniyle buzlanma ve don olayı meydana gelebileceğini hatırlatarak, vatandaşları uyardı.
Batı Karadeniz Doğu Karadeniz Meteoroloji Karadeniz Ankara Valiliği 



ANKARA Hava Durumu



OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Yeni müfredatla okulların tatil edileceği pek sıcak görünmüyor. Fakat Ankara ' da yağan kar yağışı tüm yolları geceden itibaren kapatmış durumda. Yol çalışmaları tüm hızıyla sürmesine rağmen ara yollar halen kapalı. Okula gitmek isteyen öğrenciler Ankara Valiliği tarafından okulların tatil edilmesini bekliyor. Ankara ' da okullar tatil olacak mı sorusu yapılan açıklamadan sonra haber sitemizden öğrenebilirsiniz.

Meteorolojik tahminlere göre pastırma yazı bir süre daha devam edecek. Ancak hafta içinde yağış beklenen yerler de var.

Pastırma yazı tahminlere göre haftanın ilk yarısında da devam edecek. Taki perşembeye kadar. Perşembe günü Meteorolojik tahminlere göre yurdun batısına sağanak yağışlar geliyor. İşte hava durumu ile ilgili olarak yapılan tahminler:

“Çarşamba gece geç saatlerden itibaren Marmara ' da daha çok da kuzeyinde; yani İstanbulla birlikte daha sonra perşembe günü sabah saatlerinden itibaren de Batı Karadeniz, ilerleyen saatlerde Orta ve Doğu Karadeniz ' de bu sistem etkisini kaydıracak ve yağışlar oralarda devam edecek.”

KAR TÜM HAFTA SÜRECEK Mİ?

Yağış alan noktalarda sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

“Perşembe günü kuzeyden gelen hava sıcaklıkları bir 3-4 derece kadar düşürecek. Pastırma yazı havasını biraz daha soluyor olacağız.”Meteoroloji ' ye göre cuma günü tablo tam tersine dönecek. Batıda ' ki yağışlı sistemin doğuya kayması bekleniyor. Güneş Batı ' da yüzünü yeniden gösterecek“Bu yağışlı sistem cuma günü sabah saatlerinden sonra da Doğu Karadeniz ' den yurdu terk edecek.”

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Tekirdağ, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, İstanbul çevreleri yağmurlu geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, sabah ilk saatlerde Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevreleri hafif kar yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu, Düzce Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon ' un doğusu, Rize ve Artvin ile sabah ilk saatlerde Samsun çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden sonra Artvin ve Rize ' nin iç ve yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Van ve Hakkari ile zamanla Ağrı çevreleri kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu geçecek.

Ankara Valiliği, meteorolojik değerlendirmelere göre bölgede ani sıcaklık düşüşleri nedeniyle buzlanma ve don olayı meydana gelebileceğini hatırlatarak, vatandaşları uyardı.

Ankara Valiliği'nin açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından meteorolojik şartlar nedeniyle şehirde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması ve vatandaşların genel hayatını etkileyecek ve mağdur edilecek bir durumun ortaya çıkmaması için 132 özel donanımlı kar küreme aracı, 50 adet özel donanımlı kamyon, 135 damperli kamyon, 43 ekip aracı, 22 grayder, 44 loder-beko loder, 22 dozer ve 2500 personel ile kar mücadelesi çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirterek, 50 bekleme noktasında 40 bin ton tuz stoklandığı vurgulandı.

EKİPLER TEYAKKUZDA BEKLİYOR

Mülki hudutları dahilinde, köylerde ve kırsal alanda yaşayan vatandaşların genel hayatını etkileyecek ve mağdur edebilecek bir durumun ortaya çıkmaması bakımından da Ankara İl Özel İdaresi tarafından oluşturulan 26 ekipte; 26 grayder, 26 kepçe, 45 kamyon, 2 kar bıçaklı kamyon ve 1 kar makinesi, 230 personel ile kar mücadelesi çalışmalarının sürdürüldüğü vurgulanan İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan yollarda aşırı buzlanmalar nedeniyle oluşabilecek kazaları önlemek üzere 80 ton solüsyon (don önleyici ve buz çözücü) ile 150 ton tuzlu karışım stoğunun kullanılacağı belirtildi.

ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞLERİNE DİKKAT

Valilik, bölgede ani sıcaklık düşüşleri nedeniyle meydana gelebilecek don ve buzlanmadan dolayı ilgilileri ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları hususunda uyarılması ile başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin; öğrencilerin sağlıkları ve ulaşım güvenlikleri ile eğitimlerinde sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almalarını isteyerek, sürücülerin araçlarına kar tipi lâstikleri takmaları, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları ile vatandaşların toplu taşım araçlarını kullanmalarının yararlı olabileceği tavsiye edildi.

Açıklamanın sonunda, ani sıcaklık düşüşlerine dayalı meteorolojik durum ve gelişmeler nedeniyle genel hayatı olumsuz etkileyebilecek durumların meydana gelmemesi bakımından Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından gelişmelerin dikkatle ve aralıksız izlendiği belirtildi.

11 Aralık 2013 Çarşamba günü yayınlandı