Van'da öğrenciler robot tasarladı



: - Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi - Öğrencilerin robot çalıştırması - Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi Müdürü Refik Bayram ile röportajVAN (AA) - Van 'da Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'nde (BİLSEM) eğitim gören 6 öğrenci, robot tasarladı.Öğrencilerin hazırladığı robot, Kocaeli'nde Bilim Kahramanı Derneği tarafından düzenlenen "Uzay Serüveni" konulu yarışmada "Yükselen Yıldızlar" ödülüne layık görüldü.
Merkez Müdürü Refik Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, özel yetenekli öğrencilere fırsat verildiğinde büyük başarılar elde edebileceğini söyledi.

Öğrencilerin olağanüstü bir çalışma yaptığını belirten Bayram, "Öğrencilerimiz 4 ay boyunca yarıyıl tatilinde de özveriyle çalıştı. Sergiledikleri çalışmalarla ortaya güzel bir eser çıkardılar." dedi.
Proje danışmanı öğretmen Betül Duran İnci de Van 'da robotik eğitim veren ilk kurumlardan biri olduklarını, güzel bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.Öğrencilerden Ahmet Mert Kelemençe de robotun tasarım olarak çok beğenildiğini, pistteki görevlere göre çıkarılıp takılabilen modüllerle çalıştığını anlattı.Öğrenci Eylül Çelik ise ilk kez katıldıkları yarışmada ödülle döndükleri için mutlu olduklarını belirterek, "Özellikle doğudaki kız çocukları robotik ve mekatronik türü mühendislikle alakalı konulara pek yönelmiyor ancak takımda üç kız olarak bunu başarabildik. Bu anlamda Türkiye'deki kız çocuklara ilham olduk." diye konuştu.

Yarıyıl Tatili Öğretmen Mühendislik Öğrenciler Kız Çocuklar 

23 Şubat 2019 Cumartesi günü yayınlandı