Uluslararası Yazılım Kongresi Ve Sergisi Bursada

Dünyadaki yazılım devleri Bursa ' da buluşacak.27-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak 'Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi' hakkında bilgi veren BİSİAD Başkanı Osman Akın, kongrenin Bursa için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Dünyadaki yazılım devlerini bir araya getirecek olan kongrenin 2 gün süreceğini belirten Akın, uzmanların 52 bildiri sunacağını açıkladı. Bursa Sheraton Otel'de yapılan basın toplantısında konuşan Akın, dünyada 2.3 trilyon avroluk bilişim pazarı olduğuna dikkat çekti.
Merinos Uluslararası Sheraton Otel 


Akın, 34.5 milyar dolar civarında bir pazar payına sahip olan Türkiye ' nin yazılımda bulunduğu noktayı masaya yatırmak istediklerini dile getirdi. Sektöre ve meselelerine dikkat çekmek istediklerine ifade eden Akın, ' 27-28 Eylül tarihleri arasında Merinos Kongre ve Kültür Merkezi ' nde yapılacak 'Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi'nde uzmanlar bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Türkiye ' nin bilişim alanındaki ihtiyacını karşılayabilmek ve inovasyonu teşvik ederek yeniliğin gücünü göstermek istiyoruz. Çünkü bütün yazılım firmalarının ve sektörün önemli ihtiyaçlarının başında, geleceğe yönelik stratejilerin oluşturulması ve yenilikçi ürün geliştirilmesi geliyor ' dedi.

Halihazırda yazılım konusunda hızlı bir çıkış yakalamış olan Türkiye ' nin bunu devam ettirebilmesi için güncel teknolojiyi takip etmesi gerektiğini belirten Akın, bu kongrenin Bursa için bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Bursa Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise, günümüzde iyi ürün ve hizmet üretmenin yanı sıra hızlı ve rekabetçi pazarlamanın da önemli hale geldiğini söyledi. Pazarlamada yüz yüze iletişim devrinin kapandığının altını çizen Duran, ürün ve hizmette olduğu gibi pazarlamada da inovasyon devrinin başladığını anlattı.
20 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı