Google Ceo’su Eric Schmidt Kırgızistan’da

Kırgızistan ' ı ziyaret eden Google CEO ' su Eric Schmidt ve beraberindeki heyet, ülkenin başkenti Bişkek ' te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edildi.
Google Eric Schmidt Kırgızistan Cumhurbaşkanı 


Bilgi teknolojisi alanındaki işbirliği imkânlarının ele alındığı görüşmede konuşan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Kırgızistan ' ın önde gelen teknolojileri kullanmaya çaba gösterdiğini belirterek “Biz dünyaca ünlü şirketler ile işbirliği yapmaya ilgi duyuyoruz. İktidarın gücü de halka açık olmasındadır. Eğer ülkemizin her vatandaşı iktidarın nasıl çalıştığını İnternet üzerinde takip etse çok iyi olurdu” dedi.

Ayrıca Atambayev Kırgızistan ' ın yeni bilgi teknoloji alanında işbirliği önerilerini destekleyeceğini ve bölgede önde gelen yeni teknolojileri kullanma merkezi olarak çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Eric Schmidt de kendilerini kabul eden Atambayev ' e teşekkür ederek internetin gelişmesi için iktidarların imkânlar sağlaması gerektiğine vurgu yaptı ve “Kırgızistan ' ın yeni teknolojilerin merkezi olacağına inanıyoruz” dedi.
18 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı