Geleceğin Uçak Mühendisleri için eğitimler başladı

Konuşmalar

( İSTANBUL )- İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması'nda eğitimler başladı İSTANBUL
Lise Öğrencisi Kız Öğrenciler Lise Öğrenci Öğrenciler Rektör 


- ‘İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması’nda finale kalan 36 genç eğitimlere başladı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak Teknofest İstanbul’da gerçekleşecek yarışmanın finaline hazırlanıyor. İGA ana sponsorluğunda ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) desteği ile Türkiye genelinden lise öğrencilerinin katılabildiği ‘İGA -Liselerarası Model Uçak Yarışması’ için eğitimler başladı.
Bu yıl, Türkiye genelinde ‘Hayallerine Uç’ sloganıyla üçüncüsü gerçekleşen yarışmada, Türkiye’nin dört bir yanından katılım gösteren ve finale katılmaya hak kazanan 9 gruptan oluşan 36 genç, eğitmenleriyle bir araya geldi. Öğrenciler bir model uçağı nasıl tasarlayacaklarını öğrenecek Geçen seneden farklı olarak bu yıl yarışmada sadece İstanbul’dan değil, tüm Türkiye’den lise öğrencileri yarışıyor. İTÜ Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilen ve 4 hafta sürecek eğitimlerde öğrenciler, bir model uçağı adım adım nasıl tasarlayacaklarını öğrenecek. 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak Teknofest İstanbul’da kapsamında gerçekleşecek yarışma finalinde öğrenciler, yaptıkları model uçaklarını jürilerinin beğenisine sunacak ve büyük ödüller için yarışacak. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takım 6 bin TL, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 2 bin TL değerinde hediye çekleriyle ödüllendirilecek. "İstanbul Yeni Havalimanı gençlere farklı fırsatlar ve kapılar açacak" Yarışmanın ana sponsoru İGA Havalimanı İşletmesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren, İstanbul Yeni Havalimanı’nın havacılık sektöründe yeni bir sayfa açarak gençlere farklı fırsatlar sunacağını söyledi.

Özeren, şu ifadeleri kullandı: “Hayallerine uç temasıyla İstanbul sınırlarını aşan yarışmamıza bu yıl Türkiye çapından toplamda 150 öğrenci başvurdu. Ön elemeyi geçen 36 lise öğrencisi 9 takım halinde 4 hafta boyunca İTÜ’lü akademisyenlerden çok yoğun bir eğitim alacak ve tasarladıkları model uçakları 23 Eylül’de Teknofest etkinlik çatısı altındaki finalde İstanbul Yeni Havalimanı semalarında uçuracaklar. 29 Ekim’de açılacak İstanbul Yeni Havalimanımız pek çok gencin hayallerine ve hayatlarına ve geleceklerine dokunacak. Türkiye’nin ihtiyacı ve Türkiye Cumhuriyetimizin en büyük altyapı projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı ile birlikte ülkemiz havacılık tarihinde yeni bir sayfa, havacılık sektöründe büyüme ve oluşturacağımız katma değerle gençlerimizin önünde farklı fırsatlar, kapılar açılacak". "Ülkesine hizmet verebilecek uçak mühendisleri yetiştirmeye çalışıyoruz" İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özkol da geçen senelerde yapılan eğitimlere oranla kız öğrencilerin sayısında artış olduğunu kaydederek, "Sizlerin ilgisi hakikaten bizleri çok teşvik ediyor. İlk defa sanıyorum burada kız öğrencilerimizin sayısı geçmişteki yarışmamızdan çok daha fazla. Burada kız öğrencilerimizi de teşekkür ediyorum. Onların bu ilgisinin Türk Havacılığına katkıları olacağına zaten inanıyorduk. Bu ilk adımınız, havacılığı seversiniz çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün de bahsettiği gibi istikbal göklerde olduğundan dolayı eğitimli ve ülkesine hizmet verebilecek uçak mühendisleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sizler bunun ilk adımını oluşturuyorsunuz. Sizler bunu seveceksiniz ve gelecekte de sizi üniversitemize bekliyoruz” diye konuştu.
(RFT-EE-E)
29 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayınlandı