'Bilim Doğudan Yükselir-Edremit Bilimle Buluşuyor' - VAN

"Bilim Doğudan Yükselir - Edremit Bilimle Buluşuyor" - VAN - Bilim şenliğinden görüntüler - Şenlik alanının gezilmesi - Açılış programı - Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin konuşması - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın konuşması"Bilim Doğudan Yükselir - Edremit Bilimle Buluşuyor" - Edremit ilçesinde, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği düzenlendiVAN (AA) - Edremit ilçesinde, "Bilim Doğudan Yükselir - Edremit Bilimle Buluşuyor" adı altında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği düzenlendi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Edremit Belediyesi koordinasyonuyla Süphan Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, düzenlenen etkinliğin önemli olduğunu söyledi.

Doğru kullanılmasıyla bilimin hayatı kolaylaştırdığını anlatan Battal, "Bilim, çevremizde olup bitenleri görünür hale getiriyor. Bizim diyalogda olduğumuz her şeyi bilinir ve görünür hale getiriyor. Endüstri 4.0 dediğimiz bir dönemde geçiyoruz. 4.0 dediğimiz hadise, yapay zeka ve robotik teknoloji dediğimiz şeydir. Projede bunun yer alması önemlidir." diye konuştu.
Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli ise, belediye olarak hayata geçirdikleri kültür merkezlerinin önemli olduğunu söyledi.

Sorgulayıcı aklın bilimin temeli olduğunu ifade eden Kaymakam Çiçekli, "Sorgulayıcı aklı hayatımızın merkezine koyarsak, kimin değirmenine su taşıdığımızla ilgili problemimiz kalmaz. Terörle alakalı da problemimiz kalmaz, kalkınmayla, şehircilik, eğitimle, sağlıkla da ilgili problemimiz kalmaz. Problemimiz temelden ortadan kalkar." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından Nur Tatar Spor Salonu'nda düzenlenen şenlikteki stantları ziyaret eden Çiçekli ve Battal, projeleri inceledi.12 - 14 Ekim tarihlerinde 3 gün sürecek olan şenlikte 21 farklı atölyede, fizik, kimya, biyoloji, mühendislik, astronomi, robotik, kodlama, 3 boyutlu tasarım ve ahşap doğrama alanları yer alıyor.
Açılış Töreni Astronomi Teknoloji Mühendislik Yapay Zeka 

12 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı