Bakan Lütfi Elvan'dan 4G açıklaması...

Türkiye olarak 3G'ye geç girdiğimizi söyleyen Lütfi Elvan 'Aslında geç girmemizin avantajı da oldu. Çünkü 3G teknolojisi çok gelişti. Bizden 3 yıl 5 yıl önce 3G'ye girenler bizim 3G teknolojimizin çok gerisinde kaldı' dedi.
İletişim Türkiye Lütfi Elvan 


'Türkiye şu anda 3G'de altyapı itibariyle dünyada en iyi ülkelerinden biri' diyen Lütfi Elvan '4G'de ülke sayısı kabarık görünmesine rağmen bir çok ülkenin henüz uygulamaya geçemediği hatta 4G'ye geçiş sağlayıp da telefon alt yapısı itibariyle özellikle akıllı telefonların o ülkede yaygın kullanılmaması çok daha basit telefonların kullanılması itibariyle 4G'nin kullanımı çok az' şeklinde konuştu.

'Biz 4G'ye teknolojide ileri bir düzeye geldiği ortamda geçiş sağlayacağız' diyen Lütfi Elvan 'Bununla ilgili temel alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'muz bununla ilgili kararını aldı. Bakanlığımıza görüşlerini aktardılar. Biz de görüşümüzü Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'na aktaracağız. Biz 4G sürecini başlattık. Hedefimiz 2015 yılı sonu itibariyle 4G'ye geçmiş olacağız' şeklinde konuştu.

12 Şubat 2015 Perşembe günü yayınlandı