Yüksekovalı kızlar futbolda Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor - HAKKARİ

- Şehir stadındaki antrenmandan detaylar - Teknik Sorumlu Metin Kandaş'ın açıklamasıYüksekovalı kızlar futbolda Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorHAKKARİ (AA) - Yüksekova Belediyespor bünyesinde kurulan kadın futbol takımı, yaş gruplarına göre Genç ve Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda oynayacağı maçların hazırlıklarını sürdürdü.İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Yüksekova Belediyesi öncülüğünde, Yüksekova Belediyespor bünyesinde kurulan kadın futbol takımı, yaş gruplarına göre Şiirt ve Hakkari 'de oynanacak Genç ve Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası hazırlıklarına Şehir Stadındaki antrenmanla devam etti.Sporcular, teknik sorumlu Metin Kandaş yönetiminde yaklaşık iki saat süren antrenmanda, düz koşu, açma germe ve ısınma hareketlerinin ardından minyatür kale maç yaptı.Kandaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporcuların eksiklerini gidermek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Genç kızlar grubunun dar alanda minyatür kale, yıldız kızlar grubunun da taktik çalışma yaptığını belirten Kandaş, "Ayın 22'sinde Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası maçları üç takımın katılımıyla Hakkari de oynanacak. Orada grup birincisi olan takım bir üst tura yükselecek. 29 Ocak'ta Siirt'te dört takımın katılımı ile Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasına katılım sağlayacağız." dedi.
Şampiyonada üç maç oynayacaklarını dile getiren Kandaş, birinci oldukları taktirde ikinci tura çıkma şanslarının olacağını, gelecek sene de Kadın Ligleri 8'inci Grup'ta mücadele edeceklerini kaydetti.
Sporculardan Kübra Şen de rakiplerinin seviyelerine ulaşmak için çeşitli antrenmanlar yaptıklarını belirterek, Yüksekova Belediyespor formasının hakkını vermek istediklerini söyledi.


Minyatür Futbol Takımı Şampiyon Forma 

14 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı