Yıldızlar Grekoromen Güreş Grup Şampiyonası - BARTIN

- Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz'ın konuşmaları - Bartın Valisi Nusret Dirim'in konuşmaları - Detay görüntülerYıldızlar Grekoromen Güreş Grup Şampiyonası - Açılış seremonisinde sporcular, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na destek amacıyla "Kalbimizle duamızla Mehmetçiğin yanındayız" yazılı pankart açarak, Türk bayrağı dalgalandırdı - Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz: - "Bizler, Türk milleti ve güreşçiler olarak her daim dualarımızla Afrin'deki askerlerimizin yanındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah"BARTIN (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu Yıldızlar Grekoromen Güreş Grup Şampiyonası Bartın 'da başladı.
Ömertepesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonanın açılış seremonisinde sporcular, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na destek amacıyla "Kalbimizle duamızla Mehmetçiğin yanındayız" yazılı pankart açarak, Türk bayrağı dalgalandırdı.Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 3 gün sürecek müsabakalara 39 ilden 58 takım ve 350 güreşçinin katıldığını söyledi.

Müsabakalarda 16 - 17 yaş grubunda 10 sıklette yapılacak müsabakalarda ilk 16'ya kalan sporcuların 22 - 25 Şubat tarihlerinde Konya ve Amasya'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacağını ifade eden Yılmaz, "Bildiğiniz gibi bu kategori, güreşin alt yapısını oluşturan bir yaş. O nedenle bu kardeşlerimiz gelecekte Avrupa'da, dünyada ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. Kardeşlerimizin, bu müsabakalarda kendilerini göstererek gelecek adına umut vereceğine inanıyoruz. O nedenle federasyon olarak kardeşlerimizi en iyi şekilde yetiştirmemiz gerektiğini biliyoruz." dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik'e destek vererek şehitleri de andıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:"Bizler, Türk milleti olarak dünyaya adaleti, kardeşliği ve hoşgörüyü hakim kılan bir milletiz. Ordumuz tarafından Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, ülkemiz sınırlarına göz diken, ülkenin kalkınmasına engel olmak isteyen dış güçler ve teröristler için başlatılmıştır. Bu harekatı destekliyor ve başarılı olması için dua ediyoruz. Şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Bizler, Türk milleti ve güreşçiler olarak her daim dualarımızla Afrin'deki askerlerimizin yanındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah."Müsabakaları izleyen Bartın Valisi Nusret Dirim de ülkenin dört bir yanından gelen sporcu, antrenör, hakem ve idarecileri kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Organizasyonun, Türk milli sporu olan güreşin altyapısına ciddi bir destek sağladığını ifade ettiğini aktaran Dirim, "Buradan belki geleceğin başpehlivanları, geleceğin Türkiye, olimpiyat, dünya şampiyonları çıkacaktır. Müsabakaların kazasız belasız, güzel bir atmosferde geçmesini diliyorum." diye konuştu.

Başsağlığı Şampiyon Başpehlivan Olimpiyat Teröristler 

9 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı