Yasemin Adar, genç sporcularla buluştu - EDİRNE

- Genel görüntüler - Dünya şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar ile röportajYasemin Adar, genç sporcularla buluştu - Dünya şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar:"Tek hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Çünkü ülkemizde kadın güreşinde olimpiyatlarda elde edilmiş bir madalya yok. Ben de bir ilki yaşatmak istiyorum. İnşallah 2020'de kürsüye çıkıp bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşı'mızı okutacağım."EDİRNE (AA) - Dünya şampiyonu milli güreşçi Yasemin Adar, "Tek hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Çünkü ülkemizde kadın güreşinde olimpiyatlarda elde edilmiş bir madalya yok. Bende bir ilki yaşatmak istiyorum. İnşallah 2020'de kürsüye çıkıp bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşı'mızı okutacağım." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan "Şampiyonların İzinde" projesi kapsamında Dünya ve Avrupa şampiyonu Yasemin Adar, Mimar Sinan Spor Salonu'nda genç sporcularla bir araya geldi.Spor programcısı Ersin Düzen'in moderatörlüğünde gerçekleşen programda Adar, başarı hikayesini ve hedeflerini anlattı.Adar, her zaman en iyisini hedeflediğini belirterek, hedefinin 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda birincilik kürsüsüne çıkmak olduğunu ifade etti.
Başarısının sırrının çok çalışmaktan geçtiğini dile getiren Adar, şunları söyledi:"Her zaman çok çalışmak gerekli. Her şeyin başı çalışmaktan geçiyor. Birde kendinize hedef koyarken hep en üst dereceyi belirlemek gerekiyor. Ben hep böyle yaptım. İlk Türkiye Şampiyonası'na katılacağım zaman kürsüye çıkmayı hedefledim. Daha sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonları'na katılırken hep bir önceki başarımın üstüne koyarak ilerledim.Hiç bir zaman pes etmeden hep ileriye doğru hedefler koyarak çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum. Eğer başarılı olmak istiyorsanız durmadan çalışmalısınız. Başarının anahtarı disiplinli olmak, çalışmak, inanmak ve hiçbir zaman pes etmemek."Avrupa ve dünya şampiyonlarında elde ettiği başarıları sürdürüp zirvede kalmak için çalıştığını ifade eden "2020'ye az bir zaman kaldı. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Dünya ve Avrupa'yı artık düşünmüyorum. Tek hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. Çünkü ülkemizde kadın güreşinde olimpiyatlarda elde edilmiş bir madalya yok. Bende bir ilki yaşatmak istiyorum. İnşallah 2020'de kürsüye çıkıp bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşı'mızı okutacağım. Bu anlamda çok sıkı şekilde hazırlıklarımızı yapıyorum." şeklinde konuşu.Spora genç yaşta başlamanın ileri ki yıllardaki başarılara katkı sağladığını da belirten Adar, "Aileler çocuklarını küçük yaşlarda herhangi bir spora yönlendirsinler. Hangi branş olduğu fark etmez. Erken yaşlarda başlamak daha başarılı olmalarına yol açar. Aynı zamanda erken yaşta spora başlamaları derslerini de olumlu yönde etkiler." diye konuştu.

Milli Güreşçi Şampiyon Güreş Moderatör Olimpiyat 

Moderatör Hakkında
Dinç Tunçel ile Moderatör; Hafta içi hergün, Türkiye'den ve dünya'dan en hassas haberlerle sizinle buluşuyor. Canlı bağlantılar, röportajlar ve uzman konuklarıyla günün getirdiklerini sizinle paylaşıyor. Moderatör'ün gözünden Türkiye ve dünya bir başka görünüyor... Moderatör, hafta içi hergün saat 17:45'te, Beyaz TV'de. ...
devamı
6 Kasım 2018 Salı günü yayınlandı