Vodafone Geleceğin KaraKartalı projesiyle Beşiktaş alt yapısına katılacak futbolcular belli oldu -1-

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamaları
Basın Toplantısı Ebeveyn Toplantı Örnek Proje Rektör 

-Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak'ın açıklamaları
-Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan'ın açıklamaları
-Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy'un açıklamaları
-Beşiktaş JK Altyapı Futbol Planlama ve Geliştirme Direktörü Serkan Reçber Reçber'in açıklamaları
-Maçlardan detaylar
-Ödül töreninden detaylar

- Vodafone Geleceğin KaraKartalı projesiyle Beşiktaş alt yapısına katılacak futbolcular belli oldu- Geleceğin Karakartalı projesiyle 35 adaydan 9 futbolcu seçildi İSTANBUL

- Beşiktaş ile Vodafone arasında yapılan Geleceğin KaraKartalı projesi kapsamında 35 futbolcu adayından 9'u siyah-beyazlıların alt yapısına seçilmeye hak kazandı. Beşiktaş ile Vodafone arasında yapılan Geleceğin KaraKartalı projesinin finali yapıldı. Vodafone Park’ta yapılan seçmelere Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Metin Albayrak, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Beşiktaş JK Altyapı Futbol Planlama ve Geliştirme Direktörü Serkan Reçber katıldı.
Geleceğin KaraKartalı projesiyle 35 futbolcunun arasından 9 genç oyuncu siyah-beyazlıların alt yapısına seçildi. İsimleri okunmayan futbolcu adayları ise göz yaşlarına boğuldu. Bunun üzerine Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bütün adaylar için bir şeyler yapılacağını ifade etti.
35 adaydan 9 futbolcu seçildi Final maçları sonrası Beşiktaş JK altyapı antrenörleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu 35 adaydan; Kocaeli’den Metin Mert Batur, İzmir’den Ege Dinç, Diyarbakır’dan Bora Gül ve Osman Ege Şensek, Ankara’dan Batuhan Türkcan ve Mehmet Haydaroğlu, Manisa’dan Berk Uslu, Sivas’tan Enes Arslan ve Niğde’den Elif Can, Beşiktaş altyapısına girmeye hak kazandı. Fikret Orman: “Bu gençler Beşiktaş’ın alt yapısında olacaktır” Seçim işleminin tamamlamasının ardından basın toplantısı düzenlendi.
Vodafone ile sponsorluk olarak 5 yılı doldurduklarını ve karşılıklı memnuniyetin olduğunu belirten Başkan Fikret Orman, “Yeni bir sponsorluk anlayışı ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Maddi ve manevi açıdan önemli anlaşma oldu. Tüm Beşiktaş ailesi adına teşekkür ediyorum. Maddi tarafı dışında beraber nasıl büyüyebiliriz diye çalışma içerisinde olduk. 9 tane arkadaşımızın seçmesini yaptık. Bu gençler Beşiktaş’ın alt yapısında olacaktır. Bu bir başlangıç olur ve devam ederiz. Seçilmeyenler için manevi olarak da üzüldüm. Onlarla da ilgileneceğiz. Dijital scouting sisteminden dolayı Vodafone’a teşekkür ederim” diye konuştu.
Colman Deegen: “Türk futboluna genç yetenekler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” Colman Deegen ise çok başarılı yeteneklerin ortaya çıktığını söyleyerek, “Performansları için kutluyorum. Vodafone olarak gençleri destekliyoruz. 4 ay önce dijital scouting Beşiktaş ile geliştirdik. 8-13 yaş arasında gençlere fırsat sunduk. Türk futboluna genç yetenekler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Engin Aksoy: “Dijital scouting ile Türkiye’nin dört bir yanına ulaştık” Dijital scouting projesinin kendilerini heyecanlandıran bir proje olduğunu ifade eden Engin Aksoy, “Beşiktaş ile Vodafone arasında sponsorluk olarak 150 milyon Doları bulan bir ilişki var. Biz buna gönül ilişkisi olarak bakıyoruz. Bu örnek teşkil edildi. Biz de bu vizyon ve heyecanla bu projeye başladık. Dijital scouting ile Türkiye’nin dört bir yanına ulaştık. Biz bu projenin Türkiye’ye örnek proje olduğunu düşünüyoruz. Beşiktaş Kulübü’ne de teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yılda bu projeye devam etmek istiyoruz. 3 futbolcu seçeceğiz diye başlamıştık hocalarının seçimiyle 9 tane seçtik” dedi.
Metin Albayrak: “Alt yapı önem veren bir camiayayız” Genç oyuncu havuzlarını genişletmeleri gerektiğini vurgulayan Metin Albayrak, “Vodafone ailesine teşekkür ederim desteklerinden dolayı. Tüm profesyonel arkadaşlara teşekkür ediyorum. Alt yapıya önem veren bir camiayız. Gelecek ile ilgili çok büyük hedeflerimiz var. Kazanan çocuklarımızı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu. Serkan Reçber’den seçilemeyen adaylara müjde Serkan Reçber ise bu proje için çok heyecanlandığını dile getirerek, “O heyecanlarını bire bir kendilerinden aldım. Takım otobüsüyle geldiler. Soyunma odasında bulundular. Bu bir bitiş değil, başlangıç. Biz bütüne bakıyoruz. 35 arkadaşımızın bizimle olabilmesi için kendi illerinde bizim spor okullarında çalışmaları için organize ediyoruz. Her yere ulaşabilmek mümkün değil. Dijital scouting ile Türkiye’nin dört bir yanından çocukların hayalleri gerçek oldu” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye genelinde 500 bin çocuk ve ebeveyne ulaşıldı 'Geleceğin KaraKartalı' projesi, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi olarak hayata geçirildi. Projenin tanıtımı için toplam 10 şehre gidildi, 36 bin kilometre yol kat edildi ve 500 bin çocuk ile ebeveyne ulaşıldı.
13 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı