Vasip Şahin : Deplasman yasağı kaldırılmadı

Kulüpler Birliği, geçtiğimiz sezonlarda uygulanan deplasman yasağının kalktığını açıklamıştı. Taraftarlar bu sezon deplasman hasretinin biteceğini düşünürken İstanbul'un bir numarası Vali Vasip Şahin'den açıklama geldi. Şahin, taraftarları üzecek haberi canlı yayında vererek deplasman yasağının devam edeceğini söyledi.
Vasip Şahin Kulüpler Birliği Göksel Gümüşdağ 


Vali Şahin deplasman yasağıyla ilgili şu açıklamlarda bulundu;

KAMUOYUNDA YANLIŞ ANLAŞILDI

Kulüler Birliği'nin bir açıklaması oldu. Sonra Göksel Gümüşdağ ile görüştük. O konu kamuoyuna biraz yanlış yansıdı. Kendiside bir iki televizyon programında bunu düzeltti ama pek yansımadı.

AMACIMIZ TARAFTARIN GÜVENLİĞİ

Bu deplasman yasağı konusu İl Spor Müdürlüğü'nün aldığı bir karar. Geçtiğimiz yıllarda vardı deplasman yasağı bu yıl devam etmesi kararlaştırıldı. Buradaki amacımız öncelikle taraftarın güvenliği. Yaşdığımız bir takım şart nedeniyle bizbir takım ekstra güvenlik algısı içine girmek zorundayız. Kulüpler Birliği'nin açıklamasını da bir talep olarak görüyoruz. Henüz yazı bir talep olmadı.

ŞARTLAR UYGUN OLURSA KALDIRIRIZ

Eğer şartlarımız, imkanlarımız deplasman yasağının kaldırılmasını sağlayacak kadar rahatlarsa onu kaldırmaktan tereddüt etmeyeceğiz. Ama şuanda deplasman yasağı henüz kaldırılmadı.
7 Eylül 2016 Çarşamba günü yayınlandı