Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu - MARDİN

- Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu - Sporcuların bitiş çizgisini geçerken detay görüntüleri - Sporculardan detaylar - Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı'nın konuşması - Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan'nın konuşması - Yarışmada dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi - Detay görüntülerUluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu - Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun birinci etabı Mardin 'de tamamlandı - Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı:"Bu tür organizasyonlarımızı artıracağız. Mardin 'de ulusal manada bir takım kuruyoruz. Belediye bünyesinde hizmet verecekler. Tüm gençleri bisiklete binmeye davet ediyorum"MARDİN (AA) - Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun birinci etabı, 7 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla Mardin 'de sona erdi.Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır Valilikleri ile Büyükşehir Belediyelerinin desteğiyle düzenlenen bisiklet turunun ilk etabı, Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda tamamlandı.Yarışın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, "Bugün startı peygamberler şehri olan Şanlıurfa'da verdik. Masal şehri olan Mardin ’de birinci etabımızı tamamladık. Evliyalar şehri olan Diyarbakır üzerinden devam edeceğiz. Bisiklet sporu her geçen gün ulusal manada kendi yerini almaktadır." ifadelerini kullandı.Türkiye'de ayak basmadıkları il bırakmayacaklarını vurgulayan Küçükbakırcı, "Geçen sene 12 dağ bisikleti, 14 yol bisikleti olmak üzere 26 uluslararası organizasyona hem katıldık hem de dahil olduk. Bu sene de Mezopotamya turu bu güzel bölgede düzenlediğimiz sekizinci uluslararası organizasyon oluyor. Bu tür organizasyonlarımızı artıracağız. Mardin 'de ulusal manada bir takım kuruyoruz. Belediye bünyesinde hizmet verecekler. Tüm gençleri bisiklete binmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan da Mardin 'in 7 bin yıllık tarihi içerisinde turizm potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirtti.
Uluslararası bir organizasyona Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Ayhan, "Değişik ülkelerden ve ülke içerisinden bisiklet gönüllülerini, bisiklete gönül vermiş sporcularımızı, profesyonel sporcularımızı burada ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.
Daha sonra birinci etapta dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
İlk etabın birincisi olan ve "en iyi sprinter" ödülünü kazanan Torku Şekerspor'dan Nazım Bakırcı, "İki yıldır yapılan organizasyona bu yıl ilk defa katılıyorum. Geçen yıl başka yarışta olduğum için gelememiştim. Organizasyon çok güzeldi, istediğimiz sonuca ulaştık, o yüzden çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.Uluslararası Bisiklet Birliğinin 2018 yılı faaliyet programında yer alan tura Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Malezya, İran, Bahreyn ve Gürcistan'dan 12 elit bisiklet takımı katıldı.
Yarışta toplam 160 sporcu mücadele etti.Organizasyonda ikinci etap yarışı yarın Mardin - Nusaybin - Mardin güzergahında gerçekleştirilecek.
Güzergah Ödül Töreni Bisiklet Turu Peygamberler Şehri Uluslararası 

3 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı