Udinese Liverpool: 0-1 Maçın Özeti

Udinese Liverpool: 0-1 Maçın Özeti izle...
Avrupa Liverpool Nuri Şahin Avrupa Ligi İtalya 


UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6. Hafta mücadelesinde Liverpool, deplasmanda Udinese'yi 1-0 yenmeyi başardı. Liverpool'un galibiyet golünü Jordan Henderson (23) kaydetti. Giovanni Pasquale mücadelenin 79. dakikasında kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Grubun en büyüğü Liverpool! UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Udinese'ye konuk olan Kırmızılar, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı ve grubu ilk sırada tamamladı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Udinese ile Liverpool karşılaştı. İtalya'da oynanan karşılaşmayı Kırmızılar, Henderson'ın golüyle 1-0 kazandı ve grubu lider bitirdi. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan milli futbolcu Nuri Şahin, 12. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takımda pozisyon bulmakta zorlandı. İlk 11'de kendine yer bulan milli futbolcu Nuri Şahin 12. dakikada şanssız bir şekilde sakatlanarak yerini Shelvey'e bıraktı.

Oyuncu değişikliğinden sonra hareketlenen maçın 24. dakikasında İngiliz ekibi, Henderson ile öne geçti. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşu sonucunda ceza sahası içerisinde topla buluşan Henderson, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının geri kalan kısmında başka gol olmazken Kırmızılar, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıya 1-0 üstün giren Liverpool, üstünlüğünü ikinci yarı boyunca korudu. Rakibine gol izni vermeyen Kırmızılar, karşılaşmayı 1-0 kazandı. Bu galibiyetle 10 puana yükselen İngiliz ekibi, lider olarak bir üst tura çıktı.

7 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı