Türkiye Romanya: 0-1 (Maçın Geniş Özeti 2012)

Türkiye Romanya: 0-1 maçı geniş özeti ve golleri izle...
Dünya Kupası Volkan Demirel Bükreş 2014 Dünya Kupası Abdullah Avcı 


A Milli Futbol takımı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Romanya'ya 1-0 yenilerek çok ağır bir yara aldı.

A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Kadıköy'de Romanya'ya 1-0 yenildi. Gol Grozav'dan geldi. Başarısız bir futbol ortaya koyan Abdullah Avcı'nın öğrencileri bu yenilgiyle büyük avantaj yitirdi.

Romanya'nın ve maçın tek golünü 44. dakikada Volkan Demirel'in büyük hatasında Grozav kaydederken, Ay yıldızlılar 2014 Dünya Kupası'na katılma şansını da zora sokmuş oldu.

Türkiye böylece D Grubu'nda oynadığı 3 maçta sadece 3 puan toplayabilirken Romanya ise İstanbul 'dan aldığı 3 puan ile üç maçta 9 puana ulaştı. Türkiye, bir sonraki maçında 16 Ekim Salı günü Macaristan ile deplasmanda karşılaşırken, Romanya ise Bükreş'te Hollanda'yı ağırlayacak.

KADIKÖY BÜYÜSÜ BOZULDU
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya'ya 1-0 yenilen (A) Milli Futbol Takımı, Kadıköy'de oynadığı 12. maçta 2. kez mağlup oldu. Milliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda daha önce yaptığı 11 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik almış, sadece 1 kez de yenilmişti. Bu statta 10. resmi maçını oynayan ay-yıldızlı ekip, 2. kez sahadan puansız ayrıldı.

Kadıköy'de 6 maçtır yenilmeyen, son 4 karşılaşmasını kazanan Türkiye, Romanya'ya mağlup olmaktan kurtulamadı. (A) Milli Takım, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bundan önceki tek yenilgisini 2004 yılında 3-0'lık sonuçla Ukrayna karşısında almıştı.

Hamit'e Tepki


Milli futbolcu Hamit Altıntop, ikinci yarıda oyundan alınışı sırasında taraftarlardan tepki gördü.

61. dakikada yerini Mevlüt Erdinç'e bırakan Hamit Altıntop, saha kenarına gelirken taraftarların bir bölümü tarafından ıslıklandı.

Emre Çolak Milli Oldu

Galatasaraylı Emre Çolak, Romanya maçında ilk kez (A) milli formayı giydi.

68. dakikada Sercan Sararer'in yerine oyuna giren 21 yaşındaki Emre Çolak, (A) Milli Takım'da ilk kez oynadı.

Aslı Çakır Alptekin'e plaket

Milli maçın devre arasında, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 1500 metrede Türkiye'ye ilk olimpiyat altın madalyasını kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin, onurlandırıldı.

Alptekin'in altın madalya kazandığı yarış stattaki dev skorborddan gösterilirken, tribünleri olduran binlerce taraftar yarış yeniden yapılıyormuş gibi büyük coşku yaşadı.

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, federasyon adına milli atlete plaket verdi. Aslı Çakır Alptekin daha sonra tribünleri dolaşırken, taraftarlardan büyük alkış aldı.

''I Love You Alex''
Milli maçın son anlarında tribünlerden ''I love you Alex'' sesleri yükseldi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan milli maçın son bölümünde, Fenerbahçe ile sözleşmesini feshederek bu akşam ülkesine dönen Brezilyalı futbolcu lehine tezahürat yapıldı.

13 Ekim 2012 Cumartesi günü yayınlandı