'Türkiye, plaj güreşiyle ünlü olacak' - MUĞLA

"Türkiye, plaj güreşiyle ünlü olacak" - MUĞLA - Plaj güreşlerinden detay - Dünya Güreş Birliği (UWW) Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Maria Yakşi'nin açıklaması"Türkiye, plaj güreşiyle ünlü olacak" - Dünya Güreş Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Maria Yakşi:"Türkiye'nin her tarafı plaj. İki yıldır Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nı Türkiye'de yaptığımız için mutluyuz. Nasıl Brezilya plaj voleybolunda ünlü oldu, inşallah Türkiye de plaj güreşiyle ünlü olacak" - "Plaj Güreşi Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılması için seneye ABD'de teklifte bulunacağız. Bundan sonraki ilk organizasyon olmasa da ikincisi mutlaka Türkiye'de olur diye düşünüyorum"MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Türkiye'nin plaj güreşi sporunda öne çıkması ve Plaj Güreşi Olimpiyatları'nın ülkeye kazandırılması için çalışma başlatıldı.Dünya Güreş Birliğinin (UWW) faaliyet programında yer alan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nın geçen sene düzenlendiği Muğla 'nın Ortaca ilçesi, bu yıl da 8 - 9 Ekim'de organizasyonun ikincisine ev sahipliği yapacak.Sarıgerme Plajı'nda organize edilen şampiyona için 30'ya yakın ülkeden 200'ün üzerinde güreşçi ile sporcuların yakınları ve dünyanın birçok ülkesinden izleyicinin bölgeye gelmesi bekleniyor.UWW Yönetim Kurulunun Türk üyesi Rodika Maria Yakşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok ülkeden plaj güreşi sporcularının Sarıgerme Plajı'nda buluşacağını, şampiyonanın bölgenin tanıtımına da önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nın iki yıldır Türkiye'de ve Ortaca'da yapılmasından çok mutlu olduğunu vurgulayan Yakşi, şöyle konuştu:"Çünkü buralar bizim topraklarımız. Uluslararası platformda Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası ilk defa 2009 yılında Antalya'da yapıldı. 'Plajda güreş mi olur.' diye o zaman kimse fazla önemsemedi. Ama sonrasında bu şampiyonalar çok gelişti. Önümüzdeki yıl ABD'de Plaj Güreşi Olimpiyatları olacak." - "Hem takdir görüyoruz hem de gurur duyuyoruz"Türkiye'nin ekim ayında Dünya Şampiyonası'na ikinci defa ev sahipliği yapacağını ve güreşlerin Sarıgerme'de yapılacağına işaret eden Yakşi, Türkiye ve Brezilya'da yapılacak şampiyonalarda dereceye giren ilk 8 sporcunun önümüzdeki yıl ABD'de yapılacak Plaj Güreşi Olimpiyatları'na katılacağını kaydetti.
Bunun çok önemli bir adım ve iyi bir gelişme olduğuna dikkati çeken Yakşi, "Türkiye olarak uluslararası platformda buna öncülük yaptığımız için hem takdir görüyoruz hem de kendimizle gurur duyuyoruz. Türkiye'nin her tarafı plaj. Biz iki yıldır Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nı Türkiye'de yaptığımız için mutluyuz. Bunu başardığımız için mutluyuz. Nasıl Brezilya plaj voleybolunda ünlü oldu inşallah Türkiye de plaj güreşiyle ünlü olacak." diye konuştu.
Şampiyonanın yüksek katılımlı bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Yakşi, geçen yılki şampiyonada Türk sporcuların çok sayıda madalya kazandığını hatırlattı. Yakşi, plaj güreşinin sadece Türkiye değil bütün dünyada önümüzdeki süreçte gelecek vadeden bir spor dalı olduğunu ifade etti.
Dürkiye'nin her türlü spor organizasyonunu yapabilecek güce sahip olduğunu ve son yıllarda bunun için büyük çaba gösterildiğini vurgulayan Rodika Maria Yakşi, şunları aktardı:"Plaj Güreşi Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılması için seneye ABD'de teklifte bulunacağız. Bundan sonraki ilk organizasyon olmasa da ikincisi mutlaka Türkiye'de olur diye düşünüyorum."Yakşi, plaj güreşinde Türkiye'den önemli sporcuların yetiştiğini, hem dünya şampiyonası hem de olimpiyatlarda madalya alacak sporcuların mutlaka çıkacağını sözlerine ekledi.
Şampiyon Uluslararası Olimpiyat 2009 Yılı Dünya Şampiyonası 

22 Eylül 2018 Cumartesi günü yayınlandı