Türkiye Enduro Şampiyonası’ndan İlginç Görüntüler

Tokat ' ta ilk kez yapılan Türkiye Enduro Şampiyonası ' nda ekstrem etabı yarışçıları zorlarken, kazalar kaçınılmaz oldu.
Yağmurlu İlginç Görüntü 


Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 5. Ayak Yarışı, Tokat ' ın Topçam Yaylası'nda yağmur altında başladı. Yağmur ve çamura rağmen Tokatlılar'ın 7 ' den 70 ' e yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda heyecan dolu anlar yaşandı. Yarışçılar yağmur nedeni ile balçığa dönen pistte zor anlar yaşarken, bazı engelleri geçmekte zorlandı. Yaklaşık 2 metre yükseklikten motosikletleri ile düşen sporcular kazaları yara almadan atlattı. İki kadın sporcu da yarışlara renk katarken, performansları ile izleyenlerden alkış aldı. Bazı etapları geçmekte zorlanan kadın yarışçılara görevliler yardım etti. Yarışçılar 32 engelin bulunduğu ekstrem test etabından sonra 15 kilometrelik orman etabında hünerlerini sergiledi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, 1,6 kilometre uzunluğunda üç turdan oluşan ekstrem test etabından sonra; insan - doğa mücadelesinin en görkemli örneklerinin sergilendiği 5,5 kilometrelik zorlu bir parkurda yarışın devam ettiğini söyledi. Yağmurlu havaya rağmen yarışları izlemeye beklediklerinin üzerinde seyircinin geldiğini ifade eden Akülke, ' Topçam Yaylası'nda oluşturulan ekstrem test etabı, enduroseverlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Yarışçılar üstün performanslarıyla beşinci ayak yarışına renk kattı. Vatandaşların da yoğun ilgisinden memnunuz ' diye konuştu.

YAĞMUR VE ÇAMURA RAĞMEN İLGİ BÜYÜK OLDU

7 ' sinden 70 ' ine yarışları izlemeye gelen vatandaşlar pist çevresinde yoğunluk oluşturdu. Cep telefonları ile yarışları görüntüleyen vatandaşlar ayrı bir heyecan yaşadı. Yarışları pist kenarına konulan sandalyeye oturarak izleyen 82 yaşındaki Şerafettin Ay, motor yarışlarını çok sevdiğini ifade ederek, “Topçam Yaylası'nda davar güttüm, bugün de motor yarışları izlemeye geldim. Çok güzel ' diye konuştu.

13 Ekim 2014 Pazartesi günü yayınlandı