Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası - RİZE

- Rize Yeni Şehir Spor Salonu'ndaki maçlardan detaylar - 69 kiloda Onur Şipal'ın maçı kazanması - 69 kiloda Onur Şipal'ın sevicinin kızı ile kutlaması - 69 kiloda Onur Şipal'ın açıklaması - 75 kiloda Önder Şipal'ın açıklaması - Toplu fotoğraf çekimi - 75 kiloda Önder Şipal'ın karşılaşmasından detaylar - Rize 'de gerçekleştirilen organizasyon final müsabakalarıyla tamamlandıRİZE (AA) - Rize 'de 5 gün devam eden Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, final müsabakalarıyla tamamlandı. Rize Yeni Şehir Spor Salonu'nda, milli boksör ve uluslararası boks hakemi Lütfü Okuyucu adına düzenlenen şampiyonaya 25 ilden 86 sporcu katıldı.
Şampiyonada 49 kiloda Tolgahan Öztürk, 52 kiloda Batuhan Çiftçi, 56 kiloda Ali İhsan Alagaş, 60 kiloda Hakan Doğan, 64 kiloda Volkan Gökçek, 69 kiloda Onur Şipal, 75 kiloda Önder Şipal, 81 kiloda Burak Aksın, 91 kiloda Muhammet Baki Yalçın ve artı 91 kiloda Eren Uzun şampiyon oldu.Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yaptığı açıklamada, turnuvaya katılan sporcuları tebrik ederek, şampiyonaya gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.Şampiyonanın final müsabakalarını Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile çok sayıda sporsever de takip etti.Organizasyonda dereceye giren sporculara madalyalarının yanı sıra madalya ve çeşitli ödüller verildi.
- Şipal kardeşlerden iki altınŞampiyonaya ayrı kilolarda katılan 69 kiloda Onur Şipal ve 75 kiloda Önder Şipal altın madalya kazandı.Heri iki sporcu da birbirlerinin maçlarını heyecanla takip etti.Şampiyonanın ardından açıklama yapan Onur Şipal, hiç bir zaman aynı kiloda dövüşmediklerini ifade ederek, "Annemize aynı kiloda birbirimizle dövüşmeyeceğimize söz verdik. Bu nedenle hep farklı kilolarda ringe çıkıyoruz." dedi.
Önder Şipal ise annesinin birbirleri ile kavga etmesini istemediği için böyle bir yol izlediklerini, şampiyonada kardeşiyle altın madalya aldıkları için de mutlu olduklarını kaydetti.

Altın Madalya Boksör Şampiyon Uluslararası Milli Boksör 

21 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı