Turkish Airlines World Golf Turnuvası

Turkish Airlines World Golf Final için Antalya ' ya gelen Tiger Woods ve Rory Mcllrov, turnuva öncesi basın toplantısı düzenledi.Dünya ' da, golfun 1 numarası Tiger Woods ve ünlü genç golfçu Rory Mcllrov, Turkish Airlines World Golf Final turnuvası için Antalya ' ya geldi. Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde Kempinski Otel ' de kendisi için özel hazırlanan, geceliği 4 bin TL ve isteğe göre de fiyatı artan 'Sultan' adlı villada konaklayan Woods, kısa süreli antrenman sonrası Maxx Royal Otel ' de, Rory Mcllrov ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Malezya Florida Halkla İlişkiler Belek Kempinski Otel 


5 milyon 200 bin Dolar ödüllü, dünyanın en iyi 8 golfçusunu buluşturan turnuva öncesi ilk olarak toplantıya Rory Mcllrov geldi.Burada bulunmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirten Mcllrov, “Daha önce hiç burayı (Antalya ' yı) görmemiştim. Buraya gelmekten çok memnun kaldım. Dünyanın en önemli golf oyuncuları ile burada olacağım. Çok heyecanlı bir turnuva olacağını düşünüyorum. İlk defa Woods ' la oynayacağım. Rüyamın gerçekleşmesi gibi bir şey. Golf bireysel bir oyun. Bu turnuvada farklı bir şeyler görmeyi umuyorum. Woods ' la kıyaslanmak adil değil. Biz hep beraber bir arada oynayacağız. Fair-play çerçevesinde bu yapının bir parçası olacağız. Turnuvada adil bir yarış göreceğimize inanıyorum. Sezonun ortasından beri, bu turnuva için sıkı çalışıyorum. Ve sonuç ne olursa olsun, yaptıklarımın taktir görmesini istiyorum. Turnuva sonunda başarılı olmak herkesin isteği. Burada pek çok yer gördüm. Antalya güzel gözüküyor” dedi.

Turnuvanın eğlenceli geçeceğini belirten golfun bir numarası Woods, “Turnuvalara, tüm dünyada katılmayan çalışıyorum. Buradan birkaç hafta sonra Malezya ' ya gideceğim. Burası benim için yeni bir yer. Dünya ' da golf severleri bir araya topluyoruz. Florida ' da da 20 bin üzerinde çocuğa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Golftaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Türkiye ' de uygulanan golf programları hakkında fazla bir bilgim yok ama kendi yaşıtları aralarında rekabet etmeleri iyi olacaktır. Bu turnuva golf için çocukları bu spora yönlendirecektir.
Türkiye ' de daha önce hiç yer almadım. Burada olmak ve organizasyonu desteklemek çok güzel” ifadesini kullandı.

Sporcuların bazen kötü zamanlarını olabileceğini belirten Woods, “Rory ile bir arada olduk. Bu sefer rakibiz. Çekişmeli bir karşılaşma olacaktır. Her sporda olduğu gibi. Rory, benim için farklı bir nesil. Ben daha tecrübeliyim. Şimdi baş başa rekabetler olacak. Ve herkes kendi kulvarında performans sergileyecektir. Rory 23 yaşında ben ise 40 yaşındayım. Tecrübem ona göre çok daha fazla” diye konuştu.

Türkiye ile ilgili ise Woods, “Sabah biraz antrenman yapma imkanım oldu. Dokuz çukur oynadık. Türkiye ' deki sahalarla ilgili daha önce bir fikrim yoktu. Gördüğüm şuana kadar beklentilerimin çok çok üstündeydi. Çok rahatladım. Burada olmak keyifli olacağını düşünüyorum” dedi.Konuşmanın ardından Türk Hava Yolları Tanıtma ve Halkla İlişkiler Kurumsal Başkanı Zeki Çukur, mini uçak maketini Woods ' a verdi.
9 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı