Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşması için Mardin'den geldiler - TRABZON

- Trabzon spor - Fenerbahçe maçına doğru - Trabzon spor - Fenerbahçe karşılaşması için Mardin'den geldiler - Mardin Trabzon spor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın'ın konuşması - Taraftarların halay çekilmesi - Taraftarların konuşması Trabzon spor - Fenerbahçe maçına doğru - Mardin Trabzon spor Taraftarlar Derneği Başkanı Aydın'ın da aralarında bulunduğu 50 kişilik grup, Trabzon spor - Fenerbahçe maçını izlemek için kente geldiTRABZON (AA) - Mardin Trabzon spor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın'ın da aralarında bulunduğu 50 kişilik grup, Süper Lig'de yarın oynanacak Trabzon spor - Fenerbahçe karşılaşmasını izlemek için kente geldi. Trabzon spor Kulübü ile Ortahisar Belediyesinin davetlisi olarak Trabzon 'a gelen Mardin Trabzon spor Taraftarlar Derneği üyeleri, şehir merkezindeki bir restoranda basın mensuplarıyla buluştu.Burada bir süre davul zurna eşliğinde halay çeken taraftarlar, "Bordo - mavi en büyük Trabzon spor" şeklinde tezahürat yaptı.Aydın, burada yaptığı konuşmada, Trabzon 'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, kendilerini davet eden ilgililere teşekkür etti.Grupta yer alan bazı kişilerin Trabzon 'a ilk kez geldiğini anlatan Aydın, Trabzon spor'a duydukları sevgiyi dile getirdi.Aydın, Trabzon spor'un adeta doğunun fırtınası olduğunu vurgulayarak, " Trabzon spor, Fenerbahçe karşısında her şeyini ortaya koyarak inşallah yarınki maçı alacak." dedi.
Trabzon ile Mardin arasındaki kardeşlik köprüsünün her zaman var olacağına işaret eden Aydın, "Mardin Tanıtım Günleri kapsamında mayıs ayında Trabzon 'da bulgur festivali düzenleyeceğiz. Aynı şekilde Trabzon 'un da Mardin'de tanıtım günleri düzenlemesini istiyoruz." diye konuştu.
Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kadir Üründü ise Trabzon ve Mardin arasında kardeşlik iklimi oluştuğunu belirterek, "Bu iklimin güçlenmesine destek vermek için Trabzon spor - Fenerbahçe maçına geldik." ifadesini kullandı. Trabzon 'da ilk kez geldiğini anlatan taraftarlardan Selahattin Özcan ve Beytullah Kavan, Trabzon spor - Fenerbahçe maçını stadyumda izleyecekleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kardeş Şehirler Projesi Trabzon Koordinatörü Ahmet Külekçi ise Mardinli taraftarları Trabzon 'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Külekçi, projenin, Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Mardinli çocuklara Trabzon 'da maç izletme hayalini gerçekleştirmek amacıyla başlatıldığını anımsatarak, bu kapsamda birçok program düzenlediklerini belirtti.
Külekçi, bu programın ise projenin güzel sonuçlarından biri olduğunu ifade ederek, Safitürk'e ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.
Tezahürat Davul Zurna Teröristler Saldırı Basın Mensupları 

27 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı