'Şu an beşinciyiz, hedefimiz dördüncülük' (2) - ANTALYA

"Şu an beşinciyiz, hedefimiz dördüncülük" (2) - ANTALYA - Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut ile röportaj"Şu an beşinciyiz, hedefimiz dördüncülük" - Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut:"Önümüzde Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü gibi iki örnek var. Onlar da 2. Lig'den 1. Lig'e, oradan da hemen Süper Lig'e çıktılar" - "Bütçemize uygun bir forvet bulabilirsek, almak istiyoruz" - "Yıldız oyuncuların şehrimize gelmesi, taraftarlarımızın Süper Lig atmosferini bir maçlık da olsun yaşaması güzel bir şey"ANTALYA (AA) - HİLMİ SEVER - Spor Toto 1. Lig'de ilk yarıyı 29 puan ve averajla 5. sırada tamamlayan Hatayspor'un teknik direktörü İlhan Palut, hedeflerinin sezonu 4. sırada tamamlamak olduğunu söyledi.

İlhan Palut, Hatayspor'un Antalya kampında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Lige artık alıştık. İlk yarıya göre daha iyi başlayabilirsek, bunun özgüveniyle sezon sonuna kadar iyi sonuçlar alacağız. Şu an beşinciyiz, hedefimiz dördüncülük. Adım adım ilerlemek istiyoruz. Takımıma güveniyorum." dedi.
Hatayspor'da futbola başlayıp, kulübün her kademesinde çalıştığını belirten Palut, 2,5 senedir teknik direktör olarak görev yaptığını hatırlatarak, şöyle konuştu:"İlk senimizde TFF 2. Lig'de play - off oynadık. Geçen sene şampiyon olarak bu lige çıktık. Önümüzde Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve MKE Ankaragücü gibi iki örnek var. Onlar da 2. Lig'den 1. Lig'e, oradan da hemen Süper Lig'e çıktılar. Tabii ki sezon başında böyle bir hedefte değildik ama şu an geldiğimiz konumdan sonra en iyisini yapmaya çalışacağız. Neden olmasın?." - "Bütçemize uygun bir forvet bulabilirsek, almak istiyoruz"İlk yarıda sakatlığı nedeniyle oynayamayan orta saha oyuncusu Bakary Nimaga'nın takımla çalışmalara başladığını aktaran Palut, "Forvette ise Mirkan Aydın ilk yarıyı sakat geçirdi. Oyun mantalitemize ve bütçemize uygun bir forvet bulabilirsek, almak istiyoruz. Çok büyük ihtimalle bir takviyeyle transfer sezonunu kapatacağız." diye konuştu.
Hatayspor'un Spor Toto 1. Lig'e çıkmak için büyük uğraşlar verdiğini ve ilk yıllarında sıkıntılı günler yaşamak istemediklerini anlatan İlhan Palut, "Sisteme ve oyunculara olan inancım çok fazla. Geçen seneden 14 oyuncu ile devam ediyoruz. Herkes, 'Transfer yapsanıza.' dedi ama kulaklarımızı kapatarak yolumuza devam ettik. Oyuncularımıza ve sistemimize güvendik. Allah da bize yardım etti. Bakalım sonucunda ne olacak?" şeklinde konuştu.
- "Gençlerbirliği bu ligin favorisi"İlhan Palut, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turundaki rakipleri Medipol Başakşehir'e saygı duyduklarını aktararak şöyle konuştu:"Kupada hep rotasyonla yürüdük, bu şekilde turlar atladık. Süper Lig'de mücadele edemedik. Hatay şehrinin yıllardır bir beklentisi var. Bir büyük takımın Hatay'a gelmesi. Fenerbahçe, Galatasaray, bu sene Beşiktaş yok, Başakşehir de artık bu seviyede bir takım. Onları ağırlayacağız. Kupaya şehrimize, taraftarımıza vereceğimiz keyifli bir ortam olarak bakıyorum. Asıl hedefimiz lig ama tabi ki mağlup olmak için de sahaya çıkmayacağız."Türkiye Kupası kura çekiminin Hatay'da büyük bir heyecanla takip edildiğinin altını çizen Palut, "Hatay'da o an hayat duruyor. 'Kupada bize kim çıkacak? Galatasaray mı, Fenerbahçe mi gelecek?' diye çok büyük bir heyecan vardı. Başakşehir de en az onlar kadar iyi bir takım, hatta şu an onlardan da formda bir takım. Yıldız oyuncuların şehrimize gelmesi, taraftarımızın Süper Lig atmosferini bir maçlık da olsun yaşaması güzel bir şey. Onlara bu takımları bir maç değil, bu takımları her sene Hatay'a gelebilecek düzeye getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
İlhan Palut, Spor Toto 1. Lig'de ikinci yarının ilk haftasında karşılaşacakları Gençlerbirliği hakkında ise "Gençlerbirliği çok iyi bir takım. İyi bir takım olması demek, yenilmeyecek bir takım demek asla değil. Büyük resme baktığınızda Gençlerbirliği bu ligin favorisi." sözleriyle açıklamalarını tamamladı.
Teknik Direktör Şampiyon Mantalite Rotasyon Kura Çekimi 

15 Ocak 2019 Salı günü yayınlandı