Sporcular Eren Bülbül için koştu

vali yücel'in konuşması
Düşman İşgali Ali Yüce Şampiyon Uluslararası Milletvekili 

-Ayşe Bülbül'ün konuşması
-Gümrüçüoğılu'nun konuşması
-Ayşe Sula Kösoğlu'nun konuşması
-Yusuf Güney'in konuşması
-maratondan görüntüler
-detaylar

- - Eren Bülbül adına düzenlenen halk ve yarı maratona katılım yoğun oldu- Düzenlenen organizasyona katılan Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül duygulu anlar yaşadı TRABZON

- Şehit Eren Bülbül adına düzenlenen 38. Uluslararası Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’na yoğun katılım olurken, Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül oğluna ithaf edilen maratona katılarak duygulu anlar yaşadı. Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit Eren Bülbül anısına "Eren için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen 38. Uluslararası Trabzon Yarı maratonu ve Halk Koşusu'na Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra sanatçılar da katılarak destek verdi. Koşunun startını şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, Vali Yücel ile birlikte verirken organizasyonda renkli görüntüler yer aldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, şehit Eren Bülbül adına düzenlenen maratona yoğun katılım olduğunu belirterek, "En anlamlı tarafı Eren Bülbül yavrumuzun şehidimizin ismiyle bu maraton tertip edildi. Yoğun bir katılım çok güzel bir ilgi var. Uluslararası standartta bir organizasyon artık geleneksel hale geldi Trabzon’daki yarı maratonumuz diğer müsabakalarımız. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, çok duygulandığı belirterek, "Heyecandan bir şey konuşamıyorum. Ne güzel bir duygu. İyi ki doğru Eren" dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrüçüoğlu da tarif edilemez duygu içerisinde olduğunu belirterek, "Trabzon’un yüzüncü kurtuluş yıl dönümü. 1917 - 2017 ve bugün 2018. 2018’de uluslararası yarı maratonu güzel sevgiyle bir güzel dua ile bir güzel şehadet ile birlikte sembolleştirdik. O da Eren Bülbül evladımızın her zaman kalbimizde yaşayacaksın, iyi ki varsın Eren diye başlattığımız dünyaya barışı kardeşliği sporun ön gördüğü insanların kucaklaşmasını da mesaj olarak verebilecek bir birlikteliği bir cümleyi bir araya getirdik. Başta Eren Bülbül’ümüz onunla şehit olan Ferhat Gedik astsubayımız ve bütün şehitlerimizin mekanının cennet olmasını temenni ederken onun anneciği ile birlikte bugünkü yarı maratonumuzu başlattık. Tarif edilemez duygular içerisindeyiz. Bütün sporcular gönlümüzde şampiyondur. Aslında en önemli olanın sporunda Türkiye’deki en önemli merkezlerinden birisi olan Trabzon’umuzdan insanlığın tümüne terörün durmasını bunun için herkesin barış ve kardeşliği gaye edinmesini en büyük mesajımız olarak vermek istiyoruz" diye konuştu.
AK Parti Trabzon milletvekili Ayşe sula Köesoğlu ise Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yıl olması anlamında önemli bir yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu önemli yıl dönümünde hepimizin gönlünde ayrı yeri olan şehitlerimizin simge ismi Eren adına bir koşu düzenliyoruz. Bu anlamda hem Kurtuluş Savaşımızda hem de Afrin’de mücadele eden askerlerimize destek olmak buradan hem dua göndermek hem de onların yanında olduğumuzu bildirmek anlamında önemli bir organizasyon. Eren şehitlerimizin sembol ismi olduğu için Trabzon’lu da olduğu için ayrıca bir gurur kaynağımız oldu” dedi.
Trabzonlu sanatçı Yusuf Güney ise Eren için bir arada bulunduklarını ifade ederek, "Sözlerime iyi ki varsın Eren olarak başlamak istiyorum. Allah şehidimizin mekanını cennet eylesin, Allah ailesine sabırlar versin. Ne söylersek söyleyelim, ateş düştüğü yeri yakıyor. Çok üzüldük hala üzülüyoruz. Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Bu tabloda benim de olmam tabi ki için gurur verici. Bugünün anlam ve önemi çok ayrı. Asıl biz Eren için buradayız” diye konuştu.

18 Şubat 2018 Pazar günü yayınlandı