Son dakika Fenerbahçe haberleri (27.11.2012 Kübra Hera Aslan) Haberi 

Son Dakika Fenerbahçe Haberleri (Kübra Hera Aslan) Fenerbahçe Haberleri - Son Dakika Spor Habeleri. Fenerbahçe son dakika haberleri. Fenerbahçe haberleri, spor haberleri.
Fenerbahçe Doğuş Galatasaray Ömer Onan Aziz Yıldırım 


Yılın son derbisi Fenerbahçe'nin: 83-67 .Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 11.haftanın derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmada Galatasaray'ı 83-67'lik skorla mağlup etti. 11.maçından da galibiyetle ayrılarak namağlup unvanını koruyan Fenerbahçe'de Ivana Matovic 21 sayı- 7 ribaund- 3 asistle oynarken, Angel McCoughtry 18 sayı- 6 ribaund- 4 asist ve Cappie Pondexter da 17 sayı- 3 ribaund- 3 asistle maçı tamamladı. İkinci yenilgisini alan Galatasaray'da ise Sylvia Fowles 15 sayı- 7 ribaund, Işıl Alben 14 sayı- 5 ribaund- 8 asist ve Ann Wauters da 12 sayı- 7 ribaund- 2 asistle mücadeleyi noktaladı.

Oyuna hızlı başlayan Fenerbahçe, Pondexter, McCoughtry ve Nevlin üçlüsüyle 4.dakikada skoru 10-2 yaptı. Boyalı alanda Sylvia Fowles ile etkili olan Galatasaray, 10 sayıya kadar yükselen fark sonrasında Şaziye ve Lytlle ikilisiyle durumu 16-13'e getirdi. Sarı Lacivertliler, McCoughtry'nin önderliğinde ilk periyotu 26-17 önde tamamladı. İkinci periyotta oyunun temposu yükselirken, top kayıplarının da sayısı arttı. Bu bölümde konuk ekip, Şebnem ve Wauters ikilisiyle basketler buldu. Fenerbahçe, Pondexter'ın sayılarıyla soyunma odasına 12 sayı farkla 42-30 üstün giden taraf oldu. Üçüncü periyotta Işıl Alben ile hücumları iyi organize eden Galatasaray, buna karşın savunmada aynı başarıyı gösteremedi. Sarı Lacivertliler, son 10 dakikalık bölüme 62-52'lik skorla üstün girerken, mücadelenin final periyotuna da iyi bir başlangıç yaptı. 35.dakikada 74-60'lık skorla 14 sayılık farkı yakalayan Fenerbahçe, maçtan da 83-67 galibiyetle ayrıldı.

Taraftar salonu dolduramadı

Sarı-lacivertli taraftarlar derbi maçta takımlarını yalnız bıraktı. Ülker Sports Arena'da tribünler dolmadı ve boş kalan üst tribünler perdeyle kapatıldı. Galatasaraylı taraftarlar ise kulüpler arasında yapılan anlaşma gereği salonda yer almadı.

Maçın ilk çeyreği oynanırken pota arkası tribününe giren bir grup sarı-lacivertli taraftar, ''Yönetim istifa'' diye bağırdı. Salonda bulunan diğer taraftarlar bu tezahürata tepki göstererek, takımlarına destek oldu. Pota arkasındaki tribüne bir anda çok sayıda taraftarın gelmesiyle içlerinde sarı-lacivertli takımın altyapı oyuncularının da bulunduğu taraftarlar, yerlerinden kalkarak salonun başka yerlerine oturmak zorunda kaldı. Maçın son çeyreğinde ise salonda bulunan taraftarların birçoğu, ''Aziz Yıldırım'' tezahüratında bulununca, başkan Yıldırım ayağa kalkarak taraftarları selamladı.

Bu arada, Fenerbahçe Ülker'in başarılı oyuncuları Ömer Onan, Romain Sato, Bo McCalebb, Barış Ermiş, Emir Preldzic ve Bojan Bogdanovic de sarı-lacivertli takıma destek verdi. Karşılaşmayı saha içinde bulunan koltuklardan takip eden erkek takımı oyuncuları, maç esnasında taraftarlarla birlikte sarı-lacivertli takıma destek oldu.

Öte yandan, sezon başında Fenerbahçe'den sarı-kırmızılı kulübe transfer olan Nevriye Yılmaz da maçı izleyenler arasındaydı. Sarı-lacivertli taraftarlar milli oyuncuya tepki gösterdi.

27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı