Şırnaklı kadınlar ilk kez stadyumda maç izledi

Kadınların maç izlemesi
Tezahür Tezahürat İlginç Görüntü Diyarbakır Kadına Şiddet 

-Futbolcuların pankartı
-Kadınların tezahüratları
-Konuşmalar
-Genel ve detay
-
-not: görüntü (Şırnak’ta kadınlar ilk kez stadyumda maç izledi) kodu ile diyarbakır klaösürne bırakıldı

- ŞIRNAK

- Şırnak’ta kadınlar, ilk kez bir futbol karşılaşmasını stadyumda izlemenin sevincini yaşadı. Kadınlar, futbolcuların “Erkeğin ‘adam’ olduğu yerde kadına her gün 8 Mart’tır” pankartını ayakta alkışladı. 73 Şırnak Belediyespor Kulübü, kentte kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Öz İdil Spor ile yapacağı karşılaşmaya davet etti. Davet üzerine maça yoğun ilgi gösteren kadınlar, ilk kez stadyumda futbol karşılaşması izlemenin sevincini yaşadı. 90 dakika boyunca tezahürat yapan kadınlar, tribünlerde ilginç görüntüler oluşturdu. Kadınlar, futbolcuların “Erkeğin ‘adam’ olduğu yerde kadına her gün 8 Mart’tır” pankartını da dakikalarca ayakta alkışladı. Çatışma ve huzursuzluk nedeniyle kaybolan 73 Şırnak Belediyespor’u tekrardan diriltmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Kulüp Başkanı Emin Yürek, "Şırnak Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Turan Bedirhanoğlu bu işe el attı. Hep beraber bir oluşuma gittik. Amatör lig gurubumuzda namağlup devam ediyoruz. Grubumuzda birinciliği garantiledik. Bu sürece gelene kadar tabi zorluklar yaşadık. İş adamlarımız bu takıma sahip çıkmıyorlar. Şu an bizimle ilgilenen Belediye Başkanımız Turan Bedirhanoğlu’dur. Tabii ki bu destek de bir yere kadardır. Bundan sonraki süreçte play-off maçımız var. Tek maç olduğu için kazanan bir üst lig olan BAL’a çıkıyor. Şırnak’ın tek reklam vizyonu spordur. Biz çocuklarımızı sokaktan spora, sokaktan sanata, sokaktan kültüre projeleri adı altında devam ediyoruz" dedi.
Başkan Yürek, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü geçen günlerde kutladık. Kadınlar Günü’nü sadece bir gün değil her gün kutlamamız gerekir. Bunun örneğini bugün oynadığımız karşılamamıza taşıdık. Tribünlerimiz doldu taştı. Kadınlarımız bizi yalnız bırakmadılar. Kadınlar bizim anamız, bacımız, eşimizdir. Biz her günü onlarla yaşıyoruz. Bu dünya onlarsız olmaz. Bu sene Türkiye genelinde kadına şiddet hayır diye bir kampanya başlatıldı. Biz de burada çorbada bir tuzumuz olsun dedik" diye konuştu.
"Kadınlar tribünde de erkeklerden iyi" İlk kez bir futbol karşılaşmasını izlediklerini anlatan Ayşe İskenderoğlu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan bu etkinlikte özellikle Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu’na teşekkür ediyoruz. Bugün burada olmaktan çok keyif aldık. Böyle organizasyonların devam etmesini istiyoruz. Kadınlar tribünlerde erkeklerden çok daha iyi taraftarlık gösterisi sergileyebiliyor. Bu maçtan heyecan aldık. Bir ara kendimizi davulun başında bile gördük. İlk defa katılıyorum böyle bir organizasyona. Devamının olmasını istiyorum. Çünkü çok keyif aldık ve çok heyecanlandık" ifadelerinde bulundu. Gül Uçar ise, "Bizi buraya davet eden 73 Şırnak Belediyespor Kulüp Başkanı Emin Yürek’e teşekkür ediyoruz. Şırnak’ın normalleşmesiyle beraber hepimizin istediği şeyler olmaya başladı.
Bu tür müsabakaların yapılması ve özellikle kadınların içinde yer alması hepimizi mutlu ediyor. Tribünlerde bugün kadınları görmek ayrı bir gurur, ayrı bir sevinçti bizim için. Her şeyin daha güzel olacağına inanıyoruz" dedi.

11 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı