Samsunspor - MKE Ankaragücü Maçı Özeti

Samsunspor - MKE Ankaragücü Maçı Özeti. PTT 1. Lig ' in 30. haftasında Samsunspor kendi sahasında MKE Ankaragücü'ne 4-2 mağlup oldu.Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, maçı kazanamadıkları için üzgün olduklarını belirterek, “TKİ Tavşanlı Linyitspor ' un berabere kalmasından dolayı bugünkü maçın zor olacağını oyuncularımızla paylaşmıştım. Hedefi olmayan ama çok mücadele eden bir ekiple oynayacağımızı biliyorduk. Çok iyi oynadığımızı söyleyemem. Çok iyi mücadele eden bir takımla oynadık. Gol ararken goller yedik. İnanılmaz derece ihtiyacımız olan 3 puanı kazanamadık. Üzüntülüyüz, özellikle seyircilerimizden özür diliyoruz. Kere ' yi oynatmamamızın sebebi gribal enfeksiyonu olduğu ve hafta içinde serum yedi. Takım savunmasını iyi yapamadık. Bu noktalarda daha agresif davranmamız lazım. Takım savunmasında sıkıntımız var. Topun arkasında blok halinde oluşamıyoruz. Ligde kalmak 39 artı averaj olarak gözüküyor” dedi.
Mustafa Kaplan Ankaragücü Samsunspor Tavşanlı Linyitspor Besim Durmuş 


Sezon içinde en kötü futbolu oynadıklarını belirten Samsunsporlu oyuncu Şaban Özel de, “Son haftalarda artık yaklaştı. Bundan sonraki maçlarda elimizden gelen mücadeleyi verip, takımı kurtarmaya çalışacağız. Bugün 1-0 öne de geçtik ama skoru koruyamadık. Son haftalarda genelde böyle oluyor. Kötü oynadık ve mağlup olduk. Kafamızı eğmemizin de bir anlamı yok. İnşallah bundan sonra toparlanırız” şekliden konuştu.

Samsunsporlu oyuncu Mustafa Kayabaşı ise, kötü oynadıklarını ifade ederek, “Bu maçın fazla bir açıklaması yok. Kötü oynadık ve kötü mücadele ettik. Rakip bizden iyi oynadı ve kazandı. Önemli olan bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakmak. Önümüzde Buca maçı var. Bu maça daha iyi konsantre olup Buca maçını kazanırsak kümede kalma ihtimalimiz daha yüksek olur” diye konuştu.

MKE ANKARAGÜCÜ CEPHESİ

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan ise, yürekli oyuncuları olduğunun altını çizerek, “Biz maça gelmeden önce Samsunspor ' un tesislerinde antrenman yapmıştık. Kendilerine de çok teşekkür ederim. Bu sabah kalktığımızda oyuncularıma ' MKE Ankaragücü ' nün bu kadar ilk kez taraftar topluluğu geldi. Samsunspor ile MKE Ankaragücü taraftarlarının çok iyi diyaloglar olduğunu, bugünde bize yakışan bir futbol oynamanızı, kesinlikle sert ve maç içerisindeki şaibelere mail vermeden çıkıp aslanlar gibi mücadele etmesini ' istedim. Bugünde oyuncularım sahaya çıkıp aslanlar gibi mücadele ettiler. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Yürekli futbolcularım var. 16 futbolcu 3 kalecim var. Haftaya 3 oyuncum cezalı. Ama biz Ankaragücü olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Geçen hafta rakibimiz Göztepe ' yi içeride yenmemiz, bugünde Samsunspor gibi kaliteli bir takımı burada yenip gitmek bizim için mutluluk oldu. Bu kadar rahat kazanacağımızı düşünmüştük. Devre arasında 2-2 ' lik skorla içeri girdiğimizde oyuncularıma ' siz bu maçı ya 4-2 ya da 5-2 alırsınız ' dedim. Çünkü Samsunspor ' un bizim tempomuza dayanamayacağını, bizim onlardan daha genç, yürekli ve daha çok koşan oyuncu topluluğumuz olduğunu için daha farklı olacağını söylemiştim” dedi.

Samsunspor ' da yıldız oyuncularının olduğunu ama kendileri kadar yürekli top oynayamadıklarını ifade eden MKE Ankaragücülü oyuncu Mehmet Umut Nayir, “Maçtan önce bizi çantada keklik olarak görüyorlar. Geçen hafta Göztepe maçını kazandıktan sonra ' genç takım devamını getiremezler ' dediler. Ama biz kendimize inandık yürekten oynadık. Samsunspor ' da yıldız oyuncular var ama bizim kadar yürekli top oynadıklarını düşünmüyorum. Sonuna kadar mücadele ettik kazandık. Kalan maçlarımızın hepsini kazanmaya çalışacağız. Biz her maça çıkmadan önce mutlaka galibiyet için çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

MKE Ankaragücülü oyuncu Timur Bayram Özgöz de, 3 puanı aldıkları için çok mutlu olduğunu kaydederek, “Çok önemli bir maçtı. Samsunspor çok büyük bir takım iyi bir galibiyet aldık. Son 4 maçı da kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü Hakkında
Makine Kimya Endüstrisi Ankaragücü ya da kısaltmasıyla MKE Ankaragücü, futbol ve voleybol dallarında etkinlik gösteren Ankara merkezli spor kulübü. Kulüp özellikle futbol branşıyla tanınır. Futbol kulübü maçlarını Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynamaktadır....
devamı
15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı