Rıdvan Dilmen'in sorusuna Arda Turan'dan imalı cevap

NTV ' de yayınlanan ' Yüzde Yüz Futbol ' programına konuk olan Atletico Madrid ' in yıldız futbolcusu Arda Turan, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
Arda Turan Atletico Madrid Rıdvan Dilmen Galatasaray Güntekin Onay 


Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlayan Arda Turan, İspanya'da çok iyi sezon geçirdiğini ve olumlu tepkiler aldığını belirtti.

MAGAZİNLE İŞİM OLMAZ

Madrid'deki yaşantısı ile Türkiye'deki günlerini kıyaslayan yıldız futbolcu “ Maçtan bir gün önce sokakta rahat bir şekilde gezebiliyoruz. Hafta sonları karnaval şeklinde geçiyor. Orada medya olanı yazıyor. Magazin basını daha ciddi ” dedi.

Konu magazine gelince program yorumcularında Rıdvan Dilmen araya girdi ve ' Senin magazinle işin olmaz' dedi.

O sırada Rıdvan Dilmen'in sözünü teyit eden Arda Turan ile ikili arasında kısa bir gülüşme oldu.

Arda Turan ' Benim zaten konuyla alakam yok. İlgilenmemeye çalışıyorum' dedi.

İspanya Ligi'nin Türkiye'den daha sert olduğunun altını çizen Arda Turan, teknik direktörü Diego Pablo Simeone'ye övgü dolu sözler sarf etti.

İspanya'ya gittiğinden itibaren futbolunun çok daha ileri düzeyde geliştiğini anlatan Arda Turan, “ Dünyada kenar oyuncusu diye bir terim kalmadı. Türkiye'de sağ ve sol kenar oyuncularının rakibini takip ettiği yönünde terimleri duyuyorum ama orta saha oyuncusunun ilk görevi ortayı kapatmak. Her zaman merkez orta bölüm. Maçtan önce rakibi göre kenar yada orta bölümde yerimi değiştirebiliyorum. Simeone'de bana o konuda yardımcı oluyor”

Türkiye'den yurt dışına giden futbolcuların daha başarılı olacağına inandığını söyleyen Arda Turan, önemli olanın kafanın rahat olması olduğunu belirtti.

ADAMLARDA MESSİ VAR

Son hafta Barcelona maçı ile gelen şampiyonluğu da değerlendiren Arda Turan, “ Çok güzel bir son oldu. Real Madrid ile kapışırken devreye Barcelona girdi. Nou Camp gidiyorsunuz şansınız ne kadar olabilir yüzde on. Adamlarda Messi var. O maçta rakibi pozisyon vermeyeceğiz dedik. Gerginlik ve yorgunluklar oldu ama bir kıvılcım oldu unutulmayacak bir final oldu” dedi.

MESSİ Mİ RONALDO MU

İspanya Ligi'nde karşı karşıya oynadığı Ronaldo ve Messi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Arda Turan, “ Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusunun Messi olduğunu düşünüyorum” dedi.

ŞAMPİYON ADAYIM GALATASARAY

Bu sezon Süper Lig'deki şampiyonluk adayının Galatasaray olduğunu belirten Arda Turan, “ Galatasaray'ın şampiyon olmasını çok istiyorum. Beşiktaş iyi oynuyor ama favorim Galatasaray” diye konuştu.



25 Aralık 2014 Perşembe günü yayınlandı