Recep Kara 'Kırkpınar'da bir daha güreşmeyecek' - EDİRNE

Recep Kara "Kırkpınar'da bir daha güreşmeyecek" - EDİRNE - Müsabakadan görüntüler - Pehlivanların hakem heyetine itirazları - Başpehlivanı Recep Kara'nın açıklaması - Başpehlivanı Recep Kara: - "Benim için Kırkpınar güreşleri bitmiştir. 22 yıldır bu sahada güreş tutuyorum, Recep Kara'nın bir daha Kırkpınar'da güreş yapma işi bitmiştir" - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın görevli hakemleri ceza kuruluna sevk ettiEDİRNE (AA) - Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Recep Kara, "Benim için Kırkpınar güreşleri bitmiştir. 22 yıldır bu sahada güreş tutuyorum, Recep Kara'nın bir daha Kırkpınar'da güreş yapma işi bitmiştir." dedi.
Kara, 3. turda hakem heyetinin başpehlivan Ali Gürbüz ile karşılaşması sonucu verdiği karar üzerine, basın tribünün gelen Kara gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 yıldır er meydanına çıktığını söyledi.

Kırkpınar'da 4 kez başpehlivan olduğunu hatırlatan Kara, "Bu güreşi herkes kadar en iyi bende bilirim. Ben kimsenin hakkını hukukunu istemiyorum. Ama ben bir yıldır burada emek harcıyorum. Aşağıda görüntüyü bende izledim. Eğer altın puanda bu güreş verilmediyse, Ali Gürbüz ile yaptığım müsabaka verilmiyorsa eğer, benim bir daha Kırkpınar'da güreşmeme gerek yok. Benim için Kırkpınar güreşleri bitmiştir. 22 yıldır bu sahada güreş tutuyorum, Recep Kara'nın bir daha Kırkpınar'da güreş yama işi bitmiştir." diye konuştu.
Hakemlerin "doğru" karar vermediğini ileri süren Kara, şunları kaydetti:"İstedikleri gibi oyun oynuyorlar. Burada bir senenin emeği gidiyor. Biz bir yıl gece gündüz çalışarak buraya hazırlanıyoruz. Ama bizim hakkımızı yemesinler. Ben senelerdir dopingli adamlarla uğraştım. 4 tane birinciliğimi yediler burada. Geldiler yine hakkımızı yiyorlar. Yazıklar olsun diyorum başka bir şey demiyorum. Buradan da yetkililere sesleniyorum. Her şey kayıtta. Hiçbir şey gizli kalmıyor. Allah'a havale ediyorum bunları.Benim için Recep Kara olarak Kırkpınar güreşi bu saatten sonra bitmiştir. Şu güreşi ağır çekimde bende izledim. Şu güreşi verdiyseniz Ali'ye benim bu güreşi yapmama gerek yok. Hepsini tebrik ederim. Bravo güreşi katlettiler."Hakem heyetinin Ali Gürbüz'ün güreşi kazandığı yönünde açıklama yaptığını ifade eden Kara, "Bu güreşi onlar kadar bizde biliyoruz. Daha konuşmaya da gerek yok. Bizim için Kırkpınar artık bitmiştir." dedi.
657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 3. tur karşılaşmasında, Recep Kara ve Ali Gürbüz karşılaşmış, saha hakemlerin galip konusunda tereddütte kalması sonucu kule hakemliğinin kararına başvuruldu.Kule hakemleri tekrar tekrar görüntüleri izleyerek galibi Ali Gürbüz olarak açıkladı.
Hakemlerin kararı uzun süre açıklamaması ise her iki pehlivan ve taraftarları tarafından tepki aldı. - Hakemler ceza kuruluna sevk edildiTürkiye Güreş Federasyonu'nun internet sitesinde yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:"657. Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri nefesleri keserken, Recep Kara ile Ali Gürbüz arasındaki 3. tur güreşinde son saniyede puanı kimin aldığı tartışma konusu oldu. Karşılaşma uzun süre durdu. Kule hakemleri görüntüleri tekrar tekrar izledi. Ardından da Ali Gürbüz galip ilan edildi. Bunun üzerine Recep Kara uzun süre çayırda itiraz etti. Ardından kule hakemlerinin yanına çıkan Recep Kara resmi itirazda da bulundu.Bunun üzerine Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın görevli hakemleri ceza kuruluna sevk etti. Bundan sonra bir komisyon kurulacak, güreş tekrar incelenecek. Bu komisyonun kararına göre hakemler ceza alabilecekler."
Yağlı Güreş İnternet Sitesi Yağlı Güreşler Başpehlivan Hakem Heyeti 

14 Temmuz 2018 Cumartesi günü yayınlandı