Real Madrid - Manchester City 3-2 Maçı Golleri 19.09.2012 Haberi 

Real Madrid 3-2 Manchester City maç özeti ve gollerini buradan izleyebilirsiniz.Real Madrid ile Manchester City takımları Şampiyonlar ligi maçında karşı karşıya geldi. Real Madrid Manchester City maçı golleri 3-2 . Real Madrid: 3 Manchester City: 2 Maçı Özeti Ve Golleri. Real Madrid 3-2 Mancherster City Maçı Golleri 18.09.2012. Şampiyonlar Ligi D Grubu'da Real Madrid, nefes kesen bir mücadelenin ardından Manchester City'yi 3-2 mağlup etti. ( Реал Мадрид Манчестер Сити, レアル·マドリードマンチェスター·シティ, 레알 마드리드 맨체스터 시티, Ρεάλ Μαδρίτης Μάντσεστερ Σίτι, Реал Мадрид Манчестер Сіті, Real Madrid, Manchester City goals)
Cristiano Ronaldo Borussia Dortmund Eflatun Ronaldo 


Gol düellosunun yanında Jose Mourinho'nun gol sevinci günün en çok konuşulan konusu oldu. Real Madrid ve Manchester City arasında oynanan ve toplam 5 gollü geçen maçta izleyiciler futbola doydu...

Real Madrid kendi sahasında konuk ettiği Manchester City'i 3-2 mağlup ederek gecenin kazananı oldu. Heyecan dolu maçta son dakikalara doğru gol yağmuru yaşanırken izleyiciler futbol ziyafeti yaşadı.

Maç sonrası Real Madrid'in 'Duygusuz' olarak anılan hocası Jose Mourinho'nun gol sevinci ise herkesi şaşırttı. Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Real Madrid, nefes kesen bir mücadelenin ardından Manchester City'yi 3-2 mağlup etti. NTV'den yayınlanan maçın son dakikasında Cristiano Ronaldo'dan gelen gol, Madrid'e 3 puanı getirdi.



NTV'den yayınlanan mücadeleye ev sahibi Real Madrid, hızlı başladı. Eflatun-beyazlı ekip, henüz 9. dakikada gole yaklaştı. Ceza sahasına sol taraftan giren Cristiano Ronaldo, uzak köşeye bıraktı ancak kaleci Hart, son anda kornere çeldi.

Bu pozisyonun ardından Real Madrid baskısı, dakikalar ilerledikçe daha da arttı. Özellikle 20 ve 40'ıncı dakikalarda 2 defa kaleci Joe Hart ile karşı karşıya kalan Arjantinli Gonzalo Higuain, bu pozisyonlarda Di Maria'nın harika paslarını golle sonuçlandıramadı.

Devrenin son dakikalarında uzaktan şutlarla Manchester City kalesini yoklayan Real Madridli hücum oyuncuları, bu pozisyonlardan da sonuç alamadı.


İlk 45 dakikalık bölümde Manchester City'nin az da olsa gelişen kontra atakları ise Casillas'ın kalesinde tehlike yaratmadı ve soyunma odasına, golsüz eşitlikle gidildi.

Mücadelenin ikinci yarısı çok düşük bir tempoda başladı. İkinci yarının 15 dakikalık bölümünde en tehlikeli pozisyonlar, Real Madrid'in Brezilyalı savunmacısı Marcelo'nun uzun mesafeli şutları ile geldi. Ancak bu tehlikelerde top, direğin az farklı yanından auta gitti.

Maçın 69. dakikasında ise City, ilk kez etkili bir kontra atağa çıktı. Yaya Toure'nin sürüklediği hücumda savunmanın arkasına sarkan Dzeko, şık bir vuruşla takımını Santiago Bernabeu'da 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Real Madrid, inanılmaz bir baskı kurdu İngiliz ekibinin üzerinde. Her iki kanattan rakibinin üzerine giden Madrid, beraberlik golünü de 76'da buldu. İkinci yarının başında attığı şutlarla rakip kalede etkili olan Marcelo, bu kez Hart'ı sağ ayağıyla avladı ve skoru 1-1'e getirdi.

Maçın son dakikalarında tempo yükseldi. İki takım da çılgınca hücum etmeye başladı. Eşitliği bozan taraf ise yine İngiliz ekibi oldu. 85'inci dakikada sağ taraftan Kolarov'un kullandığı frikik, direkt olarak Real Madrid ağlarına gitti. Bu pozisyonda topa müdahale etmek isteyen Xabi Alonso, kalecisini de yanılttı ve bu golde büyük bir pay sahibi oldu.

Ancak Bernabeu'da gol düellosu son dakikaya kadar dinmek bilmedi. City'nin 2-1 öne geçtiği golün ardından Eflatun-beyazlılar'ın cevabı gecikmedi. Fransız golcü Benzema, ceza sahasında topla buluştu ve döndüğü gibi harika bir vuruş yaptı. Joe Hart, bu topu ancak ağlarda görebildi ve 87'de mücadeleye 2-2'lik denge geldi.

Taraftarının da inanılmaz desteğiyle beraber coşan Real Madrid, galibiyet için rakip kaleye dalga dalga gitmeye başladı. Ronaldo, 89'da müsait durumda golü yapamazken, 90'da ise sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve muhteşem füzesiyle galibiyetin müjdecisi olan golü kaydetti.

Bu golden sonra Santiago Bernabeu tribünleri ve teknik direktör Jose Mourinho, adeta çılgına döndü. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında başka gol olmadı ve nefesleri kesen maçtan ev sahibi Real Madrid, 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

3 PUANI LEWANDOWSKI GETİRDİ
Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda gecenin diğer maçında Alman ekibi Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta konuk ettiği Hollanda temsilcisi Ajax'ı 1-0 mağlup etti ve çok kritik bir galibiyete imza attı.

Real Madrid ve Manchester City ile aynı grupta yer alan iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi oldu. Maçın ilk bölümünde rakibi karşısında daha iyi bir oyun sergileyen Dortmund, buna rağmen skoru değiştirecek golü bulamadı.

İlk yarının ilerleyen dakikalarında ise oyunda dengeyi kuran Ajax, zaman zaman Dortmund kalesinde gol pozisyonları üretti. İlk 45 dakikalık bölümde gol olmadı ve takımlar, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

İkinci yarıya ise galibiyet isteyen Dortmund, daha istekli başladı. Ajax'ın iyi oyununa rağmen rakibi üzerinde baskı kurmayı başaran ev sahibi, 56. dakikada çok tartışılacak bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Hummels, penaltıyı kaçırdı ve skoru değiştirme fırsatını harcadı.

Maçın son dakikalarında taraftarının da yoğun desteğiyle hücum eden Dortmund, aradığı golü Polonyalı golcüsü Lewandowski ile buldu ve 1-0 öne geçti.



Cristiano Ronaldo Hakkında
5 Şubat 1985'te Portekiz'in Funchal kentinde doğdu. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır. Babasının Ronald Reagan hayranlığı nedeniyle "Ronaldo" ismini aldı. 8 yaşında, babasının malzemecilik görevini yaptığı Andorinha takımında amatör olarak futbola başladı. Güzel oyunuyla daima göze batan oyuncu, ismini Sporting Lisbon'a kadar duyurmayı başardı. Bu takımda ilk kez profesyonel olarak forma giydi. 2002 - 2003 s...
devamı
19 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı