PSG 4-0 Dinamo Zagreb

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Dinamo Zagreb'i ağırlayan Paris Saint Germain 16. dakikada Alex, 62. dakikada Matuidi, 65. dakikada Jeremy Menez ve 80. dakikada Guillaume Hoarau'nun attığı gollerle 3 puana ulaşan taraf oldu.
Uefa Şampiyonlar Ligi Alex De Souza Paris Thiago Silva 


Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi Paris Saint Germain 2. dakikada Alex'in girdiği pozisyonda gole ulaşamadı. Daha sonra ataklarını arttıran Paris ekibi 16. dakikada Zlatan Ibrahimovic'in pasında topla buluşan Alex'in sağ ayağından gelen şutla 1-0 öne geçti. Skor avantajıyla oyunun hakimiyetini elinde tutan ev sahibi Ezequiel Lavezzi , Mohamed Sissoko, Thiago Silva ve Ibrahimovic'in girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresine de atak başlayan takım Paris Saint Germain'di. Maçın 49. dakikasında Matuidi girdiği pozisyonu değerlendiremedi. 54. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Zlatan Ibrahimovic topu kalenin sağından dışarıya gönderdi. 61. dakikada Matuidi'yi ceza sahasının içinde topla buluşturan Ibrahimovic'in pasını takım arkadaşı iyi değerlendirdi ve skoru 2-0'a sıfıra taşıdı. Skorun 2-0'a gelmesiyle oyundan düşen Dinamo Zagreb defansını, 4 dakika sonra Ibrahimovic'in pasında topla buluşan Jeremy Menez bir kez daha üzdü ve skoru 3-0'a taşıdı. Skor üretmektense asist üretmeyi bu akşamki mücadelede kendine rol biçmiş olan İsveçli yıldız, 80. dakikada da golcü oyuncu Hoarau'ya bir gol pası daha vererek skorun 4-0'a gelmesini sağladı ve mücadele bu skorla sonuçlandı.

Paris Saint Germain takımı 4. maçların sonunda Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda puanını 9'a çıkartarak 2.'liğini sürdürdü. Dinamo Zagreb ise Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.
Alex De Souza Hakkında
Futbola 1995 yılında Coritiba FC takımında başlamıştır. 2 sene oynadıktan sonra 1997 yılında Palmeiras'a geçmiştir. 2001 yılına kadar Palmeiras'ta oyanayan futbolcu buradaki performansıyla Brezilya Milli Takımı'nda da oynamaya başlamıştır. Ayrıca 1997 yılında tanıştığı Daiane ile 9 Mart 2000 tarihinde evlenmiştir. 2001-2002 sezonunda Parma takımına transfer olmuştur. Ancak 5 maça çıkabilmiştir ve ligin ikinci yarısında Flamengo'ya transfer olmuşt...
devamı
7 Kasım 2012 Çarşamba günü yayınlandı