Porto Dinamo Zagreb: 3-0 Maçın Özeti ve Golleri (22 Kasım 2012)

Porto Dinamo Zagreb: 3-0 Maçın Özeti ve Golleri izle...
Dinamo Kiev Uefa Şampiyonlar Ligi Avrupa Kiev Avrupa Ligi 


Şampiyonlar Ligi A Grubu karşılaşmasında Porto, sahasında Dinamo Zagreb'i 20'de Lucho Gonzales, 67'de Joao Moutinho ve 85'te Varela'nın golleri ile 3-0 yenmeyi başardı.

Devler Ligi'nde tur atlamayı garantileyen Porto, Dinamo Zagreb'i evinde 3-0 geçerek Hırvat ekibinin Avrupa macerasına son verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Porto, sahasında Dinamo Zagreb'i ağırladı. Dragao Stadı'ndaki mücadeleyi 3-0 Porto kazandı. Ev sahibi ekibin gollerini Lucho Gonzalez, Joao Moutinho ve Silvestre Varela kaydetti.

Portekiz temsilcisi bu skorla beraber puanını 13'e çıkardı, Dinamo Zagreb ise 0 puanla son sıradaki yerini korudu. Grupta 12 puanlı PSG ve Porto geçen haftadan tur atlamayı garantilemişti. Dinamo Zagreb ise bu skorla beraber Avrupa serüvenine verda etti. Dinamo Kiev ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak.

Mücadeleye karşılıklı pozisyonlarla başladı ve konuk ekibin etkili atakları görüldü. Sammir'le pozisyonlar bulan Hırvat ekibinin 13. dakikada bir şutu direkten döndü. İlk perdeyi açan ise Porto oldu. Moutinho'nun pasında topla buluşan Lucho Gonzalez 20. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Soyunma odalarına da tek gollü Porto üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda ise ilk golün pasını veren Moutinho vardı sahnede. Portekizli yıldız 67'de skoru 2-0'a getirerek takımını rahatlattı. 85. dakikada ise Varela ayağından gelen gol maçın skorunu tayin etti ve Porto 3-0'la rakibini geçmeyi başardı.

22 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı